Recept: Okusna prosena kaša s sadjem – popoln zajtrk
Proseno kašo sem odkrila kot čudovit način, kako začeti dan. Je lahka, a hkrati nasitna in polna hranilnih snovi, ki nas bodo napolnile z energijo vse do kosila. Recept, ki vam ga predstavljam, je primeren za vsakogar, ki išče hiter in preprost zajtrk ter je idealen tudi za tiste, ki se izogibajo glutenu. Sladkobo lahko prilagodiš po okusu z medom ali javorjevim sirupom, koščki svežega sadja pa poskrbijo za svežino.
Sestavine
- 100 gprosena kaša (splaknjena)
- 300 mlriževo mleko
- 1 koszrela banana
- 0.5 žličkemleti cimet
- 1 žlicamed (ali po okusu)
- 1 pestsveže ali zamrznjene jagode
- 6 lističevsveža meta za okras
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava5 min
Kuhanje15 min
Skupaj20 min
Priprava
- Proseno kašo temeljito sperite pod tekočo vodo.
- V loncu zavrite riževo mleko, dodajte proseno kašo in kuhajte približno 15 minut, da postane mehka in kremasta.
- Banano narežite na kolute, jagode na polovice; kašo umaknite z ognja in vmešajte narezano sadje ter cimet.
- Razdelite v skodelice, okrasite z meto in po želji pokapljajte z medom; postrezite toplo ali hladno.
Ta prosena kaša s sadjem je resnično čudovit način za začetek dneva. Upam, da bo postala tudi del tvojega zajtrka. Hvala, da si prebrala ta recept in lep pozdrav do naslednjega kuhanja!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…