Sočni fileji šarenke v pečici

Pripravila sem vam recept za enega izmed najboljših načinov priprave ribe – fileje šarenke v pečici. Okusna, nežna in sočna šarenka bo z nekaj preprostimi koraki postala popolna večerja. Recept je primeren za ljubitelje rib, je enostaven in zato odličen tudi za začetnike v kulinaričnem svetu.

Sestavine

  • 4 kosfileji šarenke
  • 2 žliciolivno olje
  • 1 koslimona
  • 2 strokačesen
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 žlicasvež peteršilj, nasekljan
  • 2 vejicisvež rožmarin

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Pečico segrej na 180°C. Fileje šarenke speri, osuši in položi v namaščen pekač.
  2. Olivno olje zmešaj s stisnjenim česnom, soljo in poprom ter premaži fileje. Dodaj rezine limone ter svež rožmarin in peteršilj.
  3. Peci 15–20 minut, dokler se riba ne peče do zlato-rjave barve in se meso nežno ločuje.

Ta recept za fileje šarenke v pečici je preprost, a izjemno okusen način priprave rib. Upam, da bo postal tudi v tvoji kuhinji priljubljen. Hvala, da si prebrala do konca in ti želim veliko uspeha pri kuhanju. Vabim te, da slediš tudi ostalim receptom na moji spletni strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 4 kosfileji šarenke
  • 2 žliciolivno olje
  • 1 koslimona
  • 2 strokačesen
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 žlicasvež peteršilj, nasekljan
  • 2 vejicisvež rožmarin