Sočni fileji šarenke v pečici
Pripravila sem vam recept za enega izmed najboljših načinov priprave ribe – fileje šarenke v pečici. Okusna, nežna in sočna šarenka bo z nekaj preprostimi koraki postala popolna večerja. Recept je primeren za ljubitelje rib, je enostaven in zato odličen tudi za začetnike v kulinaričnem svetu.
Sestavine
- 4 kosfileji šarenke
- 2 žliciolivno olje
- 1 koslimona
- 2 strokačesen
- 1 čajna žličkasol
- 0.5 čajne žličkemleti poper
- 1 žlicasvež peteršilj, nasekljan
- 2 vejicisvež rožmarin
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min
Priprava
- Pečico segrej na 180°C. Fileje šarenke speri, osuši in položi v namaščen pekač.
- Olivno olje zmešaj s stisnjenim česnom, soljo in poprom ter premaži fileje. Dodaj rezine limone ter svež rožmarin in peteršilj.
- Peci 15–20 minut, dokler se riba ne peče do zlato-rjave barve in se meso nežno ločuje.
Ta recept za fileje šarenke v pečici je preprost, a izjemno okusen način priprave rib. Upam, da bo postal tudi v tvoji kuhinji priljubljen. Hvala, da si prebrala do konca in ti želim veliko uspeha pri kuhanju. Vabim te, da slediš tudi ostalim receptom na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…