Sirov burek

Se ti cedijo sline ob misli na dišeč sirov burek, svež iz pečice? Predstavljam ti preprost recept za ta priljubljeni balkanski prigrizek, ki je prava izbira tako za hitro kosilo kot za družabne večere s prijatelji. Priprava je sila enostavna, okus pa bo navdušil prav vsakega ljubitelja sira!

Sestavine

  • 500 gvlečenega testa
  • 500 gskute
  • 180 gkisle smetane
  • 3 kosijajca
  • 1 dlsladke smetane
  • 0.5 dlolja
  • 1 žlicaolja za namastitev pekača
  • 1 žličkasoli

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h 5min

Priprava

  1. Skuto, kislo smetano, jajca, sladko smetano, pol decilitra olja in sol premešaj v gladko maso.
  2. Vlečeno testo razgrni po delovni površini in ga po potrebi obreži.
  3. Dno pekača namasti z oljem, nato plastno nalagaj list testa, nadev in obreznine.
  4. Pekač pusti stati 10 minut, nato peci v segreti pečici na 200 °C 35–40 minut.

Sedaj veš, kako pripraviti božanski sirov burek, ki bo razvajal tvoje brbončice. Upam, da boš užival/a v peki in okušanju, enako kot sem jaz. Deli svoje kulinarično doživetje z nami in ne pozabi raziskati še drugih receptov na naši spletni strani. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h 5min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 500 gvlečenega testa
  • 500 gskute
  • 180 gkisle smetane
  • 3 kosijajca
  • 1 dlsladke smetane
  • 0.5 dlolja
  • 1 žlicaolja za namastitev pekača
  • 1 žličkasoli