Recept: Okusni šparglji s pršutom in parmezanom – preprost recept za pomladne dni

Pomlad je čas, ko narava ponudi eno svojih najbolj delikatnih dobrot - šparglje. Pripravila sem vam recept za šparglje s pršutom in parmezanom, ki je tako preprost kot okusen. Tudi če niste vešči v kuhinji, vas bo ta recept navdušil. Je hitro pripravljen, nadvse aromatičen in kot nalašč za lahkotno večerjo ali posebno prilogo. Postrezite jih kot samostojno jed s koščkom kruha ali zraven zrezka – vedno zablestijo.

Sestavine

  • 500 gsveži šparglji
  • 100 gpršut, trakovi
  • 50 gparmezan, nariban
  • 2 žlicioljčno olje
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkemleti črni poper

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Šparglje operi in odstrani olesenele dele. V pekaču jih pokapaj z oljčnim oljem, soljo in poprom ter premešaj.
  2. Peci v ogreti pečici pri 200 °C približno 15 minut.
  3. Dodaj trakove pršuta in potresi z naribanim parmezanom, nato peci še 5–10 minut do hrustljavosti pršuta in zlato rjavega parmezana.

Ta enostaven recept za šparglje s pršutom in parmezanom je primeren za vse, ki si želijo hitre, a izjemno okusne jedi. Prijetno slan pršut in bogat okus parmezana popolnoma dopolnita delikatnost špargljev. Upam, da si užival/a v pripravi in tudi jedi. Za več okusnih receptov si oglej še druge objave na mojem spletnem mestu. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 500 gsveži šparglji
  • 100 gpršut, trakovi
  • 50 gparmezan, nariban
  • 2 žlicioljčno olje
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkemleti črni poper