Recept: Okusna kvinoja s svežo zelenjavo
Pripravila sem vam fantastičen recept, ki združuje hranilno bogastvo kvinoje in svežino zelenjave. Ta jed je idealna za vse, ki iščejo lahko, a hranljivo kosilo ali večerjo. Priprava je hitra in enostavna, primeren pa je tako za začetnike kot izkušene kuharje. Ta barvita skleda je odlična tudi za meal-prep, saj ostane okusna še naslednji dan. Po želji jo lahko obogatite s feta sirom ali avokadom ter postrežete kot samostojen obrok ali prilogo.
Sestavine
- 1 skodelicakvinoje
- 2 skodelicivode
- 1 rdeča paprika
- 1 kumara
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 žlicisesekljanega svežega peteršilja
- 3 žliceolivnega olja
- 1 žlicalimoninega soka
- 1 ščepecsoli
- 1 ščepecmletega črnega popra
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje20 min
Skupaj35 min
Priprava
- Skuhaj kvinojo v dveh skodelicah vode po navodilih na embalaži, nato odcedi in ohladi.
- Papriko in kumaro nareži na kocke, čebulo na tanke lističe in vse prestavi v večjo skledo.
- V manjši posodi zmešaj olivno olje, limonin sok, sol in poper v preliv.
- K ohlajeni kvinoji dodaj zelenjavo, prelij s prelivom, nežno premešaj in potresi s peteršiljem.
Ta recept za kvinojo s svežo zelenjavo je preprost, a poln okusov in hranil, ki bodo zadovoljili vaše brbončice in prispevali k zdravemu načinu prehranjevanja. Upam, da vam bo všeč in vam bo polepšal dan. Srečno pri kuhanju in vabljena, da preizkusiš še druge recepte na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…