Ocvrta akacija

Si že kdaj poskusil/a ocvrto cvetje? Ocvrta akacija je edinstvena poslastica, ki preseneti s svojo nežno aromo in hrustljavostjo. Recept je enostaven in primeren za vse, ki želijo na svoj krožnik dodati pridih pomladi. Priprava je hitra, zato je recept odličen za nepričakovane goste ali ko si zaželiš nekaj posebnega.

Sestavine

  • 20 kosakacijevih cvetov
  • 2 kosjajci
  • 150 gmoke
  • 200 mlmineralne vode
  • 1 ščepecsoli
  • 400 mlolja za cvrtje

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Priprava

  1. Nežno operi akacijeve cvetove in jih osuši na papirnati brisači.
  2. V posodi zmešaj jajca, moko, sol in mineralno vodo v gladko testo.
  3. Cvetove pomoči v testo in ocvri v segretem olju do zlato rjave barve, nato jih odcedi na papirnatih brisačah.

Ocvrta akacija je prava poslastica, ki te bo zagotovo navdušila s svojim okusom in teksturo. Veselo cvrtje in dober tek! Za več unikatnih receptov in kulinaričnih nasvetov obišči moje ostale prispevke na spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 20 kosakacijevih cvetov
  • 2 kosjajci
  • 150 gmoke
  • 200 mlmineralne vode
  • 1 ščepecsoli
  • 400 mlolja za cvrtje