File orade s hibiskus-čili balzamikom in ratatouillom
Če obožuješ mediteransko kuhinjo in si pripravljen/a na malo večji kulinarični izziv, potem je ta recept kot nalašč zate! Orada v kombinaciji s čudovito zelenjavno pojedino in eksotičnim pridihom hibiskusa bo gotovo navdušila vsakega gurmana. Priprava te jedi zahteva nekaj več časa in pozornosti, a izplen je zagotovo vreden truda!
Sestavine
- 4 kosifilejev orade
- 1 kosjajčevec
- 1 kosbučka
- 1 koszelena paprika
- 1 kosčebula
- 1 kosparadižnik
- 1 strokčesna
- 50 gparadižnikovega koncentrata
- 10 listovbazilike
- 1 dlolivnega olja
- 3 kosirdeče paprike
- 1 žlicasladkorja (za paprični kulij)
- 4 kosivečjih krompirjev
- 1 koslimona
- 50 gmasla
- 2 žlicimleka
- 200 gmlade sveže špinače
- 2 žlicisladkorja (za balzamik)
- 1 žlicamedu
- 2 dlbelega balzamičnega kisa
- 2 kosasveža čilija
- 2 vrečkihibiskusovega čaja
- 1 žličkasoli
Težavnost
zahtevnoČas priprave
Priprava30 min
Kuhanje1h
Skupaj1h 30min
Priprava
- V kozici segrej sladkor in med, zalij z belim balzamičnim kisom, dodaj čilija in vrečki hibiskusovega čaja. Po 5–10 minutah odstrani vrečki in kuhaj naprej do sirupaste gostote. Ohladi.
- Krompir olupi, nareži in skuhaj v osoljeni vodi. Za ratatouille drobno nareži zelenjavo.
- Kuhan krompir pretlači, dodaj maslo, mleko, sol in malo naribane limonine lupine.
- Dve papriki prepraži na olivnem olju, dodaj sladkor in zalij z malo vode. Kuhaj do zgoščevanja, nato zmiksaj v gladek kulij.
- Na olivnem olju prepraži čebulo, dodaj paradižnikov koncentrat, nato zelenjavo in česen. Začini s soljo, dodaj baziliko in svež paradižnik, duši in po potrebi zalij z vodo.
- Fileje orade naoljeni žar ponvi na hitro popeci z obeh strani do zlatorjave barve in rahlo posoli.
- Liste mlade špinače prelij s hladnim hibiskus-čili balzamikom in malo soli. Na krožnik uredi špinačo, ratatouille, limonin pire in file orade, nato dekoriraj s papričnim kulijem.
S to izjemno jedjo si pričaraj občutek pristne mediteranske večerje. Čas, ki ga boš vložil/a v pripravo, bo poplačan z močjo okusov na krožniku. Hvala, ker si si vzela oz. vzel čas in sledil/a tem navodilom. Gotovo si uspel/a zablesteti s to izvrstno jedjo! Ne pozabi preizkusiti še drugih kreativnih receptov na moji spletni strani. Veliko kulinaričnih uspehov!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…