Recept: Domača pica – recept za popolno večerjo
Ste že kdaj pomislili, da bi doma pripravili pico, ki bo vse vaše prijatelje in družino pustila odprtih ust? Pripravila sem vam preprost in okusen recept za domačo pico, ki bo zagotovo postal vaša nova najljubša večerja. Idealna je za vse generacije in lahko jo prilagodite po lastnem okusu. Ne skrbite, postopek je preprost! Z dobrimi sestavinami in malo potrpljenja boste dobili hrustljav rob, sočno sredico in popolno razmerje med omako in sirom. Dodajte svoje najljubše dodatke in ustvarite domačo pizzerijo kar v kuhinji.
Sestavine
- 500 gmoke
- 7 gsuhega kvasa
- 1 čajna žličkasoli
- 300 mlmlačne vode
- 2 žlicioljčnega olja
- 200 mlparadižnikove omake
- 200 gnaribanega sira (mozzarella ali edamec)
- 150 gšunke
- 100 gsvežih gob
- 8 listovsveže bazilike
- 1 ščepecorigana
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava25 min
Kuhanje1h 15min
Skupaj1h 40min
Priprava
- V skledi zmešaj moko, suhi kvas in sol, dodaj vodo ter olje in zamesi voljno testo. Pokrij in pusti vzhajati približno 60 minut.
- Vzhajano testo razdeli na dva dela, razvaljaj in oblikuj v kroga. Preloži na pekač s peki papirjem.
- Po testu razporedi paradižnikovo omako, posuj s sirom, dodaj šunko in narezane gobe, začini z origanom.
- Peci v pečici, ogreti na 250°C, približno 15 minut, da se sir zapeče in robovi porjavijo.
- Pred serviranjem okrasi s svežimi listi bazilike.
S to domačo pico boste zasijali v vsej svoji kuharski mojstrici. Naj se kulinarično potovanje začne! Ne pozabi deliti svoje mojstrovine z menoj in išči več slastnih receptov na mojem spletnem mestu. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…