Domače testo za pizzo: Hit recept za popolno večerjo
Ali si že kdaj sam/a pripravil/a testo za pizzo po domače? Če še nisi, je zdaj odlična priložnost! Priprava je preprosta, končni rezultat pa okusen in ravno prav hrustljav. Recept je odličen za vse priložnosti in za vse, ki se želijo preizkusiti v vlogi picopeka. Začniva!
Sestavine
- 400 gmoka
- 250 mlmlačna voda
- 7 gsuhi kvas
- 1 žličkasol
- 1 žličkasladkor
- 2 žliciolivno olje
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje10 min
Skupaj1h 25min
Priprava
- V mlačni vodi raztopi kvas in sladkor ter pusti 10 minut, da se aktivira.
- V skledo presej moko, dodaj sol, prilij kvasni nastavek in olivno olje ter premešaj.
- Testo gneti približno 10 minut, da postane gladko in elastično.
- Oblikuj kroglo, pokrij in pusti vzhajati 1 uro na toplem.
- Razvaljaj po želji, obloži in peci pri 250°C približno 10 minut.
Upam, da ti je bil ta preprost recept za pizzino testo v pomoč. S pravo mero ustvarjalnosti pri nadevih lahko vsakič znova presenetiš sebe in svoje goste. Dober tek in ne pozabi deliti svojih mojstrovin! Za več kulinaričnih idej obišči mojo spletno stran.
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…