Recept: Pijana nevesta - Popolna sladica
Danes z vami delim recept za "Pijano nevesto", čarobno sladico, ki je kot nalašč za vse priložnosti, od družinskih praznovanj do glamuroznih zabav. Njena priprava je preprosta, rezultat pa spektakularen. Vabim vas, da skupaj zavihamo rokave in ustvarimo to izjemno poslastico, ki bo dodala sladko noto vašemu dnevu. Po želji jo obogatite s čokoladnimi mrvicami ali oreščki, rum lahko prilagodite okusu, sladico pa pred serviranjem dobro ohladite, da se plasti lepo povežejo.
Sestavine
- 500 mlsladka smetana
- 8 žlicmoka
- 8 žlicsladkor
- 8 žlicmleko
- 8 žlicrastlinsko olje
- 3 kosjajca
- 1 vrečkavanilijev sladkor
- 1 vrečkapecilni prašek
- 200 mlmleko za preliv
- 2 žlicisladkor za preliv
- 3 žlicerum (po okusu)
- 2 vrečkiprašek za vanilijev puding
- 2 žlicisladkor za puding
- 900 mlmleko za puding
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava
- Pečico segrej na 180 °C. Pekač (25 × 18 cm) namasti ali obloži s papirjem za peko.
- Za biskvit zmešaj moko, sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Dodaj mleko, olje in jajca ter premešaj v gladko maso. Vlij v pekač in peci približno 30 minut do zlato rjave barve.
- Za preliv zavri mleko s sladkorjem in ruma le na kratko pogrej; odstavi.
- Pečen biskvit malo ohladi, enakomerno prelij s toplim prelivom in popolnoma ohladi.
- Za puding zmešaj prašek, sladkor in malo hladnega mleka. Preostalo mleko segrej tik pred vretjem, vmešaj zmes in kuhaj 1–2 minuti do zgostitve.
- Gosti puding razporedi po ohlajenem biskvitu in pusti, da se ohladi.
- Stepi sladko smetano do čvrstosti in jo enakomerno premaži po pudingu. Po želji okrasi.
In tako, dragi moji, je naša "Pijana nevesta" pripravljena na zabavo. Preden postrežemo, jo za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se lepo ohladi in se okusi še bolj prepojijo. Uživajte v vsakem grižljaju te božanske sladice in ne pozabite deliti nasmeha ob skupnih trenutkih z vašimi najdražjimi. Dober tek!