Recept: Panakota s svežimi jagodami
Ste že poskusili domačo panakoto, tisto svilnato in nežno italijansko sladico, ki se preprosto topi v ustih? Pripravila sem vam preprost recept, s katerim bodo sladki trenutki še slajši. Odlična je kot posladek po nedeljskem kosilu ali kot razvajanje za posebne priložnosti. Ne bo vas razočarala, saj je priprava preprosta, rezultat pa naravnost božanski. Poigrajte se z okusi – dodajte limonino lupinico, kavo ali sadni preliv – in vsakič ustvarite drugačno različico.
Sestavine
- 500 mlsmetana za stepanje
- 100 gsladkor
- 1 kosvanilijev strok
- 3 lističiželatina
- 250 mlmleko
- 200 gsveže jagode (za okras)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava
- Želatino namoči v hladni vodi približno 10 minut, da nabrekne.
- V kozico nalij smetano in mleko, dodaj prerezan vanilijev strok z izpraskanimi semeni in segrej skoraj do vretja, nato odstavi.
- Vmešaj sladkor, da se raztopi, nato dodaj ožeto želatino in mešaj, da se popolnoma raztopi.
- Mešanico razdeli v modelčke in ohladi v hladilniku vsaj 4 ure, da se strdi.
- Pred serviranjem previdno zvrni na krožnike in okrasi s svežimi jagodami.
Upam, da boste uživali v tej čudoviti, kremasti panakoti tako kot jaz. Je popolna mešanica sladkega in osvežilnega, s čudovito teksturo, ki poboža brbončice. Če vam je recept všeč, poskusite tudi druge sladice na moji spletni strani in ne pozabite jih deliti s prijatelji. Srečno kuhanje!