Recept: Osvežujoč biskvit s sadjem in smetano
Poletje je popoln čas, da združimo sladko sočnost svežega sadja in lahko kremnost stepene smetane. Ta recept za biskvit s sadjem in smetano je kot nalašč za tople dni, ko si zaželimo nežno sladico, ki ne bo pretežka. Je tudi preprost za izdelavo, zato je idealen tudi za začetnike v peki. Z nekaj osnovnimi sestavinami in svežim sadjem, ki ga imaš na voljo, lahko ustvariš pravo poletno poslastico!
Sestavine
- 4 kosjajca
- 120 gsladkor
- 120 gbela moka
- 1 žličkapecilni prašek
- 250 mlsladka smetana
- 400 gsveže sadje po izbiri
- 1 paketekvaniljev sladkor
- 1 žlicasladkor v prahu (po potrebi)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje20 min
Skupaj40 min
Priprava
- Pečico segrej na 180°C. Okrogli pekač (ø 26 cm) namasti in pomokaj ali obloži s papirjem za peko.
- Z električnim mešalnikom stepi jajca s sladkorjem do svetle, puhaste mase. Vmešaj moko, pomešano s pecilnim praškom.
- Zmes vlij v pekač in peci približno 20 minut, dokler zobotrebec ne ostane čist.
- Smetano stepi z vaniljevim sladkorjem do čvrstih vrhov; po potrebi dodaj sladkor v prahu.
- Ohlajen biskvit premaži s smetano in obloži z opranim, narezaním svežim sadjem. Postrezi takoj ali dobro ohladi.
Ta čudoviti biskvit s sadjem in smetano je popolna izbira za vsako priložnost. Prijetna kombinacija sadne osvežitve in kremaste gladkosti bo zagotovo navdušila tebe in tvoje goste. Hvala, ker si izbral/a ta recept, in ti želim veliko užitka pri peki in seveda pri sladkanju!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…