Recept: Najboljši mlečni riž
Vem, da iščeš recept, ki te bo popeljal nazaj v otroštvo. Zame je to vedno mlečni riž. Recept, ki ga imam danes za tebe, je preprost, a hkrati poln okusa. Odličen je za vsakogar, ki išče hitro in tolažilno sladico. Priprava je enostavna, tako da je primeren tudi za začetnike v kuhanju. Uživaj ga toplega ali ohlajenega, po vrhu pa dodaj malo cimeta ali naribane čokolade.
Sestavine
- 1 skodelicariža
- 4 skodelicemleka
- 0.33 skodelicesladkorja
- 1 ščepecsoli
- 1 vanilijev strok (ali)
- 2 žličkivanilijeve esence (alternativno)
- 1 žlicamasla
- 1 žličkamletega cimeta za posip
- 2 žlicinaribane čokolade za posip
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava5 min
Kuhanje25 min
Skupaj30 min
Priprava
- Riž speri pod tekočo vodo. V večjem loncu zavri mleko, nato dodaj riž, sladkor in ščepec soli.
- Zmanjšaj ogenj in ob stalnem mešanju kuhaj 20–25 minut, da se riž zmehča in večina tekočine vpije.
- Odstrani vanilijev strok, vmešaj vanilijevo esenco (če je uporabljaš) in maslo ter dobro premešaj.
- Postrezi toplo ali ohlajeno, posuto s cimetom ali naribano čokolado.
Upam, da boš užival/a v tem čudovitem receptu za mlečni riž, kot jaz. Ne pozabi ga deliti s svojimi bližnjimi in si tako skupaj polepšati dan. Za več slastnih receptov si oglej še ostale objave na mojem blogu!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…