Recept: Najboljši mlečni riž

Vem, da iščeš recept, ki te bo popeljal nazaj v otroštvo. Zame je to vedno mlečni riž. Recept, ki ga imam danes za tebe, je preprost, a hkrati poln okusa. Odličen je za vsakogar, ki išče hitro in tolažilno sladico. Priprava je enostavna, tako da je primeren tudi za začetnike v kuhanju. Uživaj ga toplega ali ohlajenega, po vrhu pa dodaj malo cimeta ali naribane čokolade.

Sestavine

  • 1 skodelicariža
  • 4 skodelicemleka
  • 0.33 skodelicesladkorja
  • 1 ščepecsoli
  • 1 vanilijev strok (ali)
  • 2 žličkivanilijeve esence (alternativno)
  • 1 žlicamasla
  • 1 žličkamletega cimeta za posip
  • 2 žlicinaribane čokolade za posip

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava5 min
Kuhanje25 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Riž speri pod tekočo vodo. V večjem loncu zavri mleko, nato dodaj riž, sladkor in ščepec soli.
  2. Zmanjšaj ogenj in ob stalnem mešanju kuhaj 20–25 minut, da se riž zmehča in večina tekočine vpije.
  3. Odstrani vanilijev strok, vmešaj vanilijevo esenco (če je uporabljaš) in maslo ter dobro premešaj.
  4. Postrezi toplo ali ohlajeno, posuto s cimetom ali naribano čokolado.

Upam, da boš užival/a v tem čudovitem receptu za mlečni riž, kot jaz. Ne pozabi ga deliti s svojimi bližnjimi in si tako skupaj polepšati dan. Za več slastnih receptov si oglej še ostale objave na mojem blogu!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava5 min
Kuhanje25 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 skodelicariža
  • 4 skodelicemleka
  • 0.33 skodelicesladkorja
  • 1 ščepecsoli
  • 1 vanilijev strok (ali)
  • 2 žličkivanilijeve esence (alternativno)
  • 1 žlicamasla
  • 1 žličkamletega cimeta za posip
  • 2 žlicinaribane čokolade za posip