Recept: Mehki masleni rogljički, ki se topijo v ustih
Pobalinsko vam predstavljam recept za klasične maslene rogljičke, ki so preprosto nebeški! Ti mehki masleni rogljički so popolni za jutranje razvajanje ali pa kot sladka malica med dnevom. Priprava je preprosta, a vseeno bo potrebna malce natančnosti. Pridi, pokažem ti, kako jih spečemo! V nadaljevanju najdeš pregledne korake in čas vzhajanja za popolno, listnato in mehko teksturo.
Sestavine
- 450 gmoke
- 250 ghladnega masla
- 42 gsvežega kvasa
- 80 mlmlačne vode
- 80 mlmlačnega mleka
- 40 gsladkorja
- 1 čajna žličkasoli
- 2 kosrumenjaka
- 150 gmarmelade ali čokoladnega namaza (za nadev)
- 1 kosjajce za premaz
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje1h 20min
Skupaj1h 40min
Priprava
- Kvas raztopi v mlačni vodi z žličko sladkorja, dodaj mleko in pusti 10 minut, da se aktivira.
- Moko presej in zmešaj s soljo. Hladno maslo na kocke vgneti v moko do drobtinaste teksture, nato vmešaj rumenjaka in kvasni nastavek.
- Zgneti gladko testo, razdeli na dve polovici in vsako razvaljaj v krog. Krog razreži na 8 trikotnikov.
- Na širši del vsakega trikotnika dodaj malo nadeva in zvij proti konici v rogljiček. Polagaj na pekač.
- Premaži s stepenim jajcem in peci pri 180°C 15–20 minut do zlato-rjave barve.
Se ti že cedijo sline? Moji masleni rogljički so res nekaj posebnega in komaj čakam, da ti jih uspe pripraviti! Zahvaljujem se ti za obisk moje spletne strani in ti želim obilo užitkov pri peki. Preglej tudi ostale slastne recepte na mojem blogu!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…