Recept: Kvašeni flancati - Pustni recept za sladko razvajanje

Pust je čas, ko si lahko damo duška z raznimi pustnimi dobrotami, in med njimi so še posebej priljubljeni kvašeni flancati. Ti mehki in rahli ocvrtki ne gredo nikoli iz mode in prepričana sem, da jih boš oboževal/a tudi ti. Priprava ni težka, le nekaj več časa potrebujejo zaradi vzhajanja, zato so idealni za tiste, ki se želijo preizkusiti v peki s kvasom. Z dišečo vaniljo in limonino lupinico so popolni za sladko razvajanje ob kavi ali čaju.

Sestavine

  • 500 gmoka
  • 30 gsvež kvas
  • 250 mlmleko (toplo)
  • 40 gsladkor
  • 1 paketekvaniljev sladkor
  • 1 žličkasol
  • 2 kosarumenjak
  • 50 gstopljeno maslo
  • 1 kosnaribana lupina ene limone
  • 1 žličkarum
  • 1000 mlolje za cvrtje
  • 3 žlicesladkor v prahu za posip

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava1h 30min
Kuhanje20 min
Skupaj1h 50min

Priprava

  1. V toplem mleku raztopite kvas in dodajte žličko sladkorja; pustite 10 minut, da se aktivira.
  2. V skledo presejte moko, dodajte sol, sladkor, vaniljev sladkor in naribano limonino lupinico. Vmešajte rumenjaka, stopljeno maslo, rum in vzhajan kvas, nato zamesite gladko testo.
  3. Testo pokrijte in pustite vzhajati na toplem približno 1 uro, da se podvoji.
  4. Testo razvaljajte na približno 1 cm debeline, izrežite flancate in jih ocvrite v vročem olju do zlato-rjave barve.
  5. Ocvrte flancate odcedite na papirnati brisači in posujte s sladkorjem v prahu.

Kvašeni flancati so odlična izbira za pustno razvajanje ali ko si zaželiš nekaj sladkega. Sledi tem korakom in spekel/a boš flancate kot pravi/a mojster/ica. Ne pozabi deliti svojih mojstrovin z menoj in brskati po moji spletni strani za več slastnih receptov!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava1h 30min
Kuhanje20 min
Skupaj1h 50min

Težavnost

srednje

Število porcij

8

Sestavine

  • 500 gmoka
  • 30 gsvež kvas
  • 250 mlmleko (toplo)
  • 40 gsladkor
  • 1 paketekvaniljev sladkor
  • 1 žličkasol
  • 2 kosarumenjak
  • 50 gstopljeno maslo
  • 1 kosnaribana lupina ene limone
  • 1 žličkarum
  • 1000 mlolje za cvrtje
  • 3 žlicesladkor v prahu za posip