Recept: Jagodna pita z vanilijevo kremo: sladka poletna poslastica

Poletje je čas za jagode, zato sem pripravila osvežilno jagodno pito z nežno vanilijevo kremo. To je popoln recept za vse ljubitelje sadja in sladkarij. Priprava je preprosta, a rezultat je spektakularen! Odlična izbira za poletne zabave ali kar tako, za razvajanje brbončic. V nadaljevanju najdete jasna razmerja in korake, da bo skorjica krhka, krema svilnata in jagode sijoče.

Sestavine

  • 250 gmoke
  • 125 ghladnega masla
  • 70 gsladkorja v prahu
  • 1 kosjajce
  • 1 ščepecsoli
  • 500 gsvežih jagod
  • 500 mlmleka
  • 1 kosvanilijev strok
  • 4 kosrumenjaki
  • 100 gsladkorja
  • 40 gkoruznega škroba
  • 250 mlsladke smetane

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Moko preseješ, v sredini narediš jamico in dodaš hladno maslo, sladkor v prahu, jajce in ščepec soli. Zgneteš gladko testo, zaviješ v folijo in hladiš 30 minut.
  2. Testo razvaljaš, obložiš pekač za pito, večkrat prebodeš z vilico in pečeš pri 180°C približno 15 minut do zlato-rjave barve.
  3. Vanilijev strok prerežeš, semena vmešaš v mleko in zavreš. Rumenjake, sladkor in škrob penasto umešaš, primešaš malo vročega mleka, nato zmes vrneš v lonec in kuhaš do zgoščene kreme. Odstraniš strok in ohladiš. Smetano stepeš in jo nežno vmešaš v hladno kremo.
  4. Kremo razporediš po pečeni skorji, nanjo naložiš oprane in narezane jagode ter postrežeš.

Upam, da ti bo jagodna pita z vanilijevo kremo polepšala poletne dni. Hvala, ker si prebral/a ta recept in srečno kuhanje! Za več slastnih receptov si oglej tudi ostale objave na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

8

Sestavine

  • 250 gmoke
  • 125 ghladnega masla
  • 70 gsladkorja v prahu
  • 1 kosjajce
  • 1 ščepecsoli
  • 500 gsvežih jagod
  • 500 mlmleka
  • 1 kosvanilijev strok
  • 4 kosrumenjaki
  • 100 gsladkorja
  • 40 gkoruznega škroba
  • 250 mlsladke smetane