Recept: Jagodna pita z vanilijevo kremo: sladka poletna poslastica
Poletje je čas za jagode, zato sem pripravila osvežilno jagodno pito z nežno vanilijevo kremo. To je popoln recept za vse ljubitelje sadja in sladkarij. Priprava je preprosta, a rezultat je spektakularen! Odlična izbira za poletne zabave ali kar tako, za razvajanje brbončic. V nadaljevanju najdete jasna razmerja in korake, da bo skorjica krhka, krema svilnata in jagode sijoče.
Sestavine
- 250 gmoke
- 125 ghladnega masla
- 70 gsladkorja v prahu
- 1 kosjajce
- 1 ščepecsoli
- 500 gsvežih jagod
- 500 mlmleka
- 1 kosvanilijev strok
- 4 kosrumenjaki
- 100 gsladkorja
- 40 gkoruznega škroba
- 250 mlsladke smetane
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava30 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h
Priprava
- Moko preseješ, v sredini narediš jamico in dodaš hladno maslo, sladkor v prahu, jajce in ščepec soli. Zgneteš gladko testo, zaviješ v folijo in hladiš 30 minut.
- Testo razvaljaš, obložiš pekač za pito, večkrat prebodeš z vilico in pečeš pri 180°C približno 15 minut do zlato-rjave barve.
- Vanilijev strok prerežeš, semena vmešaš v mleko in zavreš. Rumenjake, sladkor in škrob penasto umešaš, primešaš malo vročega mleka, nato zmes vrneš v lonec in kuhaš do zgoščene kreme. Odstraniš strok in ohladiš. Smetano stepeš in jo nežno vmešaš v hladno kremo.
- Kremo razporediš po pečeni skorji, nanjo naložiš oprane in narezane jagode ter postrežeš.
Upam, da ti bo jagodna pita z vanilijevo kremo polepšala poletne dni. Hvala, ker si prebral/a ta recept in srečno kuhanje! Za več slastnih receptov si oglej tudi ostale objave na moji spletni strani.
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…