Gratinirane palačinke s kislo smetano
Danes ti predstavljam recept za gratinirane palačinke, ki so popolna mešanica kremastega in bogatega okusa s pridihom vanilje in svežine rozin. Recept je odličen za sladkosnede in vse, ki želijo navdušiti s slastno pečeno poslastico. Priprava ne zahteva veliko truda, a rezultat je božanski!
Sestavine
- 250 gmoka
- 375 mlmleko
- 3 kosjajca
- 30 gmaslo (v testo)
- 0.5 zavitekvanilijev sladkor
- 1 koslimona (naribana lupinica)
- 1 ščepecsol
- 20 gmaslo (za pečenje palačink)
- 125 mlkisla smetana (za nadev)
- 70 gmaslo (za nadev)
- 60 gsladkor (za nadev)
- 2 kosrumenjaka (za nadev)
- 4 kosbeljaki (za nadev)
- 60 grozine
- 30 gdrobtine
- 250 mlsladka smetana (za preliv)
- 2 kosrumenjaka (za preliv)
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava2h
Kuhanje45 min
Skupaj2h 45min
Priprava
- Jajca dobro stepemo, maslo stopimo in oboje pripravimo.
- V večjo skledo presejemo moko, dodamo ostale sestavine in vmešamo mleko (po potrebi razredčeno z vodo), nato primešamo še stopljeno maslo. Testo pustimo počivati 2 uri.
- Pred pečenjem testo po potrebi razredčimo z vodo. Ponev za vsako palačinko premažemo z majhnim koščkom masla, vlijemo testo, enakomerno razporedimo in spečemo do zlato rjave barve po obeh straneh.
- Za nadev penasto umešamo maslo z rumenjaki in postopoma dodamo ostale sestavine za nadev. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo. Pečico segrejemo na 180°C.
- Palačinke namažemo z nadevom, zvijemo in zložimo v pekač. Prelijemo z mešanico sladke smetane in rumenjakov ter gratiniramo do zlato rjave barve.
Te slastne gratinirane palačinke boš postregel/a na segrete krožnike in jih potresel/a s sladkorjem v prahu. Za popoln okus priporočam še vanilijevo kremo. Dober tek! Ne pozabi raziskati še drugih odličnih receptov na moji spletni strani.
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…