Gratinirane palačinke s kislo smetano

Danes ti predstavljam recept za gratinirane palačinke, ki so popolna mešanica kremastega in bogatega okusa s pridihom vanilje in svežine rozin. Recept je odličen za sladkosnede in vse, ki želijo navdušiti s slastno pečeno poslastico. Priprava ne zahteva veliko truda, a rezultat je božanski!

Sestavine

  • 250 gmoka
  • 375 mlmleko
  • 3 kosjajca
  • 30 gmaslo (v testo)
  • 0.5 zavitekvanilijev sladkor
  • 1 koslimona (naribana lupinica)
  • 1 ščepecsol
  • 20 gmaslo (za pečenje palačink)
  • 125 mlkisla smetana (za nadev)
  • 70 gmaslo (za nadev)
  • 60 gsladkor (za nadev)
  • 2 kosrumenjaka (za nadev)
  • 4 kosbeljaki (za nadev)
  • 60 grozine
  • 30 gdrobtine
  • 250 mlsladka smetana (za preliv)
  • 2 kosrumenjaka (za preliv)

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava2h
Kuhanje45 min
Skupaj2h 45min

Priprava

  1. Jajca dobro stepemo, maslo stopimo in oboje pripravimo.
  2. V večjo skledo presejemo moko, dodamo ostale sestavine in vmešamo mleko (po potrebi razredčeno z vodo), nato primešamo še stopljeno maslo. Testo pustimo počivati 2 uri.
  3. Pred pečenjem testo po potrebi razredčimo z vodo. Ponev za vsako palačinko premažemo z majhnim koščkom masla, vlijemo testo, enakomerno razporedimo in spečemo do zlato rjave barve po obeh straneh.
  4. Za nadev penasto umešamo maslo z rumenjaki in postopoma dodamo ostale sestavine za nadev. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo. Pečico segrejemo na 180°C.
  5. Palačinke namažemo z nadevom, zvijemo in zložimo v pekač. Prelijemo z mešanico sladke smetane in rumenjakov ter gratiniramo do zlato rjave barve.

Te slastne gratinirane palačinke boš postregel/a na segrete krožnike in jih potresel/a s sladkorjem v prahu. Za popoln okus priporočam še vanilijevo kremo. Dober tek! Ne pozabi raziskati še drugih odličnih receptov na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava2h
Kuhanje45 min
Skupaj2h 45min

Težavnost

srednje

Število porcij

4

Sestavine

  • 250 gmoka
  • 375 mlmleko
  • 3 kosjajca
  • 30 gmaslo (v testo)
  • 0.5 zavitekvanilijev sladkor
  • 1 koslimona (naribana lupinica)
  • 1 ščepecsol
  • 20 gmaslo (za pečenje palačink)
  • 125 mlkisla smetana (za nadev)
  • 70 gmaslo (za nadev)
  • 60 gsladkor (za nadev)
  • 2 kosrumenjaka (za nadev)
  • 4 kosbeljaki (za nadev)
  • 60 grozine
  • 30 gdrobtine
  • 250 mlsladka smetana (za preliv)
  • 2 kosrumenjaka (za preliv)