Gluhi štruklji

Pozdravljeni, ljubitelji tradicionalne slovenske kuhinje! Danes bom z vami delila recept za gluhe štruklje, preprosto in okusno jed, ki bo zagotovo obudila spomine na otroštvo ali pa vas navdušila s svojo domačnostjo. Gluhi štruklji so odlična priloga ali tudi samostojna jed, če jih obogatimo z raznimi dodatki. Čeprav je priprava enostavna, je rezultat vedno tako okusno puhast, da boš želel/a to slastno jed pripravlati znova in znova.

Sestavine

  • 400 gmoke
  • 20 gsvežega kvasa (pol kocke)
  • 300 mlvode
  • 1 žličkasoli

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Moko, kvas in sol zmešaj z vodo ter zamesi testo. Pusti vzhajati približno 30 minut (lahko pripraviš tudi dan prej in hraniš v hladilniku).
  2. V večji lonec nalij polovico vode, jo posoli in pristavi na štedilnik.
  3. Testo oblikuj v štručke in jih previdno položi v krop. Kuhaj 20–25 minut na šibkem ognju, pokrito.
  4. Kuhane štruklje vzemi iz vode, nareži na rezine in postrezi z izbranimi dodatki (npr. popražena zelenjava, maslene drobtine ali solata).

Upam, da ti je bil ta recept za gluhe štruklje všeč in da boš užival/a v pripravi in seveda tudi v okusni jedi. Zahvaljujem se ti za branje in ti želim veliko kulinaričnih uspehov. Ne pozabi obiskati moje spletne strani tudi za druge slastne recepte!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 400 gmoke
  • 20 gsvežega kvasa (pol kocke)
  • 300 mlvode
  • 1 žličkasoli