Recept: Domači krofi - Recept za popolno pustno razvajanje

Pustni čas je tu in kaj bi lahko bilo bolj klasično kot omamno dišeči, mehki domači krofi? Ti krofi so kot nalašč za vse, ki si želite pričarati pravo pustno vzdušje doma. Priprava je srednje zahtevna, a rezultat je vsekakor vreden truda! S pravilno vzhajanim testom in nežnim cvrtjem dobite zračne krofe z lepim belim vencem – odlične tudi za polnjenje z marmelado ali kremo.

Sestavine

  • 500 gbela moka
  • 30 gsveži kvas
  • 250 mlmleko
  • 60 gsladkor
  • 2 kosarumenjak
  • 60 gstopljeno maslo
  • 1 žlicarum
  • 1 limonanaribana lupinica (bio)
  • 1 ščepecsol
  • 250 gmarmelada za nadev
  • 1 lsončnično olje za cvrtje
  • 1 zavojčekvanilijev sladkor za posip

Težavnost

srednje zahtevno

Čas priprave

Priprava1h 30min
Kuhanje20 min
Skupaj1h 50min

Priprava

  1. V mlačnem mleku raztopi kvas, dodaj žlico sladkorja in žlico moke, premešaj in pusti na toplem, da se spenijo mehurčki.
  2. Moko presej v skledo. Dodaj kvasni nastavek, preostali sladkor, sol, rumenjake, stopljeno maslo, rum in limonino lupinico ter zgneti gladko testo. Pusti vzhajati približno 1 uro na toplem.
  3. Vzhajano testo razvaljaj na približno 1 cm, izreži kroge, na sredino dodaj žličko marmelade, pokrij z drugim krogom in robove dobro stisni.
  4. V široki posodi segrej olje in krofe cvri na srednjem ognju do zlato-rjave barve, nato obrni in ocvri še drugo stran. Položi na papirnate brisače, da se odcedijo.
  5. Ohlajene krofe posuj z vanilijevim sladkorjem in postrezi.

Pripravila sem vam recept za tradicionalne slovenske krofe, ki bodo razveselili tako velike kot male. Zahvaljujem se vam za zaupanje in vas vabim, da preizkusite tudi druge recepte na moji spletni strani. Srečno pri peki!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava1h 30min
Kuhanje20 min
Skupaj1h 50min

Težavnost

srednje zahtevno

Število porcij

8

Sestavine

  • 500 gbela moka
  • 30 gsveži kvas
  • 250 mlmleko
  • 60 gsladkor
  • 2 kosarumenjak
  • 60 gstopljeno maslo
  • 1 žlicarum
  • 1 limonanaribana lupinica (bio)
  • 1 ščepecsol
  • 250 gmarmelada za nadev
  • 1 lsončnično olje za cvrtje
  • 1 zavojčekvanilijev sladkor za posip