Recept: Domača jagodna marmelada - Okus poletja v kozarcu

Pripravila sem vam recept za slastno jagodno marmelado, ki bo prinesla okus poletja v vsak dom. Ta recept je primeren za vse, ki želite uživati v doma pripravljenih dobrotah in je še posebej enostaven za tiste, ki se prvič lotevate kuhanja marmelade. Stopnja težavnosti je preprosta. V nadaljevanju najdete preproste korake in namig, kako preveriti pravo gostoto.

Sestavine

  • 1000 gsvežih jagod
  • 700 gsladkorja
  • 1 koslimona, sok
  • 2 žlicivode

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje25 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Jagode očisti in nareži na manjše kose, nato jih skupaj z vodo stresi v večjo posodo.
  2. Na srednjem ognju zavri in ob mešanju kuhaj. Dodaj limonin sok in sladkor ter kuhaj približno 20 minut.
  3. Gostoto preveri s kapljico na hladen krožnik – če se ne razlije, je marmelada kuhana.
  4. Vročo marmelado nalij v sterilizirane kozarce in neprodušno zapri.

Upam, da vam bo domača jagodna marmelada polepšala dan. Hvala, da ste preizkusili moj recept. Želim vam veliko užitkov pri uživanju te čudovite sladice. Za več receptov si oglejte tudi ostale objave na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje25 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1000 gsvežih jagod
  • 700 gsladkorja
  • 1 koslimona, sok
  • 2 žlicivode