Recept: Čokoladna torta z gozdnimi sadeži

Čokoladno razvajanje popestreno z vibracijo gozdnih sadežev je prav posebna sladica, ki jo pripravljam ob posebnih priložnostih. Je kombinacija sladkega in rahlo kiselkastega okusa, primerna za vse čokoholike in ljubitelje jagodičevja. Čeprav se zdi priprava zapletena, je proces preprost in tudi začetniki se lahko lotijo tega izziva. Pomembno je, da čokolado počasi topiš in pustiš torto, da se dobro ohladi, saj se tako okusi najlepše povežejo.

Sestavine

  • 200 gtemne čokolade
  • 150 gmasla
  • 100 gsladkorja
  • 4 jajca
  • 100 gmoke
  • 1 žličkapecilnega praška
  • 300 gsvežih gozdnih sadežev
  • 2 dlsmetane za stepanje
  • 50 gsladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje30 min
Skupaj55 min

Priprava

  1. Pečico segrej na 180 °C in pripravi okrogel pekač (obloži s peki papirjem ali namaži in pomokaj).
  2. V vodni kopeli ali mikrovalovni pečici počasi stopi temno čokolado z maslom in premešaj do gladkega. Malo ohladi.
  3. V ločeni skledi zmešaj moko, pecilni prašek in ščepec soli.
  4. Jajca s kristalnim sladkorjem penasto umešaj, nato postopoma vmešaj ohlajeno čokoladno maso.
  5. V jajčno-čokoladno zmes počasi vmešaj suhe sestavine, vlij v pekač in peci približno 30 minut (preveri z zobotrebcem).
  6. Smetano stepi s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem do čvrstih vrhov. Gozdne sadeže pripravi.
  7. Ohlajeno torto okrasi s stepeno smetano in svežimi gozdnimi sadeži ter postrezi.

Čokoladna torta z gozdnimi sadeži je pripravljena, upam, da si užival/a v peki in boš užival/a tudi v okusu. Hvala za tvoj čas in ne pozabi preizkusiti tudi drugih slastnih receptov na mojem spletnem mestu. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava25 min
Kuhanje30 min
Skupaj55 min

Težavnost

srednje

Število porcij

12

Sestavine

  • 200 gtemne čokolade
  • 150 gmasla
  • 100 gsladkorja
  • 4 jajca
  • 100 gmoke
  • 1 žličkapecilnega praška
  • 300 gsvežih gozdnih sadežev
  • 2 dlsmetane za stepanje
  • 50 gsladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor