Bučna rolada

Ste že poskusili bučno rolado, ki je tako božansko okusna, da kar začara vaše brbončice? Danes vam predstavljam recept, ki prihaja izpod rok moje mami in je prepričal tudi mene s svojo preprostostjo in nepozabnim okusom.

Sestavine

  • 100 gbučnih semen
  • 120 gsladkorja
  • 1 žlicabučnega olja
  • 0.5 žličkepecilnega praška
  • 6 kosijajc
  • 280 gkisle smetane
  • 240 gmascarpone sira

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje15 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Bučna semena in 60 g sladkorja zmelji v moko, dodaj pecilni prašek in presej. Pečico segrej na 180 °C. Loči rumenjake od beljakov.
  2. K rumenjakom dodaj preostali sladkor, stepaj, primešaj bučno olje in nato izmenično vmešaj suhe sestavine ter stepene beljake.
  3. Pekač namasti, obloži s papirjem za peko, vlij zmes in peci 15 minut pri 180 °C.
  4. Pečeno testo skupaj s papirjem zvij in pusti, da se ohladi.
  5. Ohlajeno testo premaži s kremo, zvij in daj v hladilnik, da se strdi.

Kako čudovita je lahko preprosta rolada, kajne? Upam, da vam bo recept v veselje in da vas bo okus te rolade brez moke popolnoma očaral. Srečno pri peki in ne pozabite deliti vaše mojstrovine s prijatelji ali družino! Za več slastnih receptov pa spremljajte moj blog. Dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje15 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

8

Sestavine

  • 100 gbučnih semen
  • 120 gsladkorja
  • 1 žlicabučnega olja
  • 0.5 žličkepecilnega praška
  • 6 kosijajc
  • 280 gkisle smetane
  • 240 gmascarpone sira