Beljakovi poljubčki

Beljakovi poljubčki, ali 'baiser', kot jim pravijo Francozi, so prava nežna tentacija, ki ti bo s svojim nežnim okusom in rahlo teksturo zlezel naravnost pod kožo. Primerni so kot neobičajen posladek ob kavi ali pa kot ljubko dekoracijo za razne torte in sladice. Priprava ni zahtevna, vendar zahteva malce potrpljenja pri sušenju. Zate sem zapisal/a korake, s katerimi bodo poljubčki zagotovo uspeli!

Sestavine

  • 8 beljakov
  • 200 gsladkorja
  • 150 gsladkorja v prahu
  • 30 gjedilnega škroba

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje8h
Skupaj8h 20min

Priprava

  1. V skledo stresemo beljake in jim med počasnim mešanjem postopoma (po žlicah) dodajamo sladkor. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo čvrstega snega. Za preverjanje čvrstosti lahko skledo obrnemo na glavo – sneg mora ostati v skledi.
  2. Sladkor v prahu in škrob najprej zmešamo v manjši skledici, nato pa pripravljeno zmes previdno in počasi vmešamo v beljakov sneg z žlico.
  3. Beljakov sneg nato damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in oblikujemo majhne kupčke na pekaču, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 100 °C in poljubčke sušimo 8 ur na srednji višini. Vrata pečice naj bodo priprta.

Bravo, uspelo ti je! Beljakovi poljubčki so pripravljeni, da navdušijo tebe in tvoje bližnje. Zdaj veš, kako se pripravijo ti nežni drobci sladkosti. Hvala, ker si sledil/a mojim navodilom in srečno pri ustvarjanju. Ne pozabi pokukati še po ostalih receptih na moji strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje8h
Skupaj8h 20min

Težavnost

enostavno

Število porcij

24

Sestavine

  • 8 beljakov
  • 200 gsladkorja
  • 150 gsladkorja v prahu
  • 30 gjedilnega škroba