Ameriški kukiji (s čokoladnimi koščki)

Danes vam predstavljam recept, ki me vedno znova navduši: Ameriški piškoti s koščki čokolade. Ti piškoti so prava razvada za vse čokoholike in tiste, ki si želite sproščenega pečenja z izjemnim rezultatom. Priprava je sila preprosta, a končni piškoti… oh, ti so res nekaj posebnega. Si pripravljen ustvariti nekaj čarobnega v svoji pečici? Začnimo!

Sestavine

  • 230 gstopljenega, ohlajenega masla
  • 150 grjavega sladkorja (light muscavado)
  • 150 gbelega sladkorja
  • 2 komjajci
  • 1 čajna žličkavanilijeve arome
  • 1 čajna žličkasoli
  • 1 čajna žličkapecilnega praška
  • 280 ggladke bele moke
  • 100 gpolnozrnate moke
  • 200 gtemne čokolade

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje11 min
Skupaj31 min

Priprava

  1. Zmešajmo maslo in sladkor: V večji posodi združimo stopljeno maslo (ohlajeno na sobno temperaturo), rjavi in bel sladkor. Z električnim mešalnikom vse skupaj mešamo okoli tri minute na srednji hitrosti, da dobimo gladko kremasto zmes.
  2. Dodajmo jajca in vanilijo: H kremi iz masla in sladkorja vmešajmo jajca in izbrane aromatične dodatke - vanilijevo aromo ali semena polovice vanilijevega stroka. Premešamo le toliko, da se sestavine združijo v homogeno zmes.
  3. Vmešajmo suhe sestavine: Sedaj je čas, da dodamo moko - gladko belo moko in polnozrnato moko, skupaj s pecilnim praškom in ščepcem soli. Kratek, odločen premik z mešalnikom ali lopatico, da se sestavine združijo. Ne pretiravaj z mešanjem.
  4. Pika na i: čokolada: Vmešajmo čokoladne kapljice ali koščke čokolade. S kuhinjsko lopatico vse skupaj nežno premešaj, da se čokolada enakomerno razporedi.
  5. Čakanje in oblikovanje piškotov: Z žlico za sladoled zajemi zmes in na papir za peko oblikuj približno 22 kupčkov. Daj jih v zamrzovalnik za 15 minut ali v hladilnik za 30 minut, da se zmes strdi in lažje oblikuje.
  6. Spečemo do popolnosti: Kupčke zmesi oblikuj v kroglice in jih rahlo pritisni na pekač, obložen s papirjem za peko. Med piškoti pusti prostor, da se med pečenjem lahko razširijo. Peci 9-11 minut na 175 °C. Ne peči predolgo; tik pravšnji so, ko so piškoti bledo rjavkasti.

Ameriški piškoti s koščki čokolade - mehki, bogati, z rahlo hrustljavo zunanjostjo. Pripravljeni na hitro, užitek za dolgo! Hvala, da si delil/a ta trenutek z mano. Poskusi tudi ti in bodi priča, zakaj so ti piškoti preprosto najboljši na svetu. Srečno v kuhinji in vabljen/a na moji spletni strani za več okusnih receptov!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje11 min
Skupaj31 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

24

Sestavine

  • 230 gstopljenega, ohlajenega masla
  • 150 grjavega sladkorja (light muscavado)
  • 150 gbelega sladkorja
  • 2 komjajci
  • 1 čajna žličkavanilijeve arome
  • 1 čajna žličkasoli
  • 1 čajna žličkapecilnega praška
  • 280 ggladke bele moke
  • 100 gpolnozrnate moke
  • 200 gtemne čokolade