Krhki flancati: recept, ki bo postal vaša nova pustna tradicija

Pust brez flancatov? Nemogoče! Pripravila sem vam recept za krhke flancate, ki bodo postali nepogrešljivi v vašem pustovanju. So preprosti za pripravo in tako nežni, da se topijo v ustih. Ne glede na to, ali ste izkušen pekovski mojster ali začetnik, vam bo ta recept pomagal ustvariti popolne flancate za veselje vaših najdražjih. Testo se lepo razvalja, flancati pa ostanejo zračni in hrustljavi. Postrezite jih še tople in uživajte v pristnem domačem okusu.

Sestavine

  • 500 ggladke moke
  • 2 jajci
  • 80 gsladkorja
  • 1 zavitekvanilijevega sladkorja
  • 2 žlicikisa
  • 2 žliciruma
  • 1 ščepecsoli
  • 1 naribana lupina 1 limone
  • 120 mlmleka (po potrebi)
  • 500 mlolja za cvrtje
  • 3 žlicesladkorja v prahu za posip

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj50 min

Priprava

  1. V večji posodi zmešaj moko, sol, sladkor, vanilijev sladkor in naribano limonino lupinico. Dodaj jajci, kis in rum ter po potrebi prilij mleko, da dobiš gladko testo.
  2. Na pomokani površini testo tanko razvaljaj in izreži pravokotnike ali kroge. V sredini naredi zarezo.
  3. V globlji ponvi segrej olje in flancate cvri do zlato-rjave barve, vmes jih obrni. Odcedi na papirnatih brisačah.
  4. Še tople posuj s sladkorjem v prahu in postrezi.

Ti krhki flancati so resnično preprosti za pripravo, a tako okusni, da bodo navdušili vse vaše goste. Upam, da bodo postali del vaše pustne tradicije. Hvala, ker ste si vzeli čas za branje tega recepta. Želim vam veliko užitkov pri peki in seveda ob sladkanju!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj50 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

8

Sestavine

  • 500 ggladke moke
  • 2 jajci
  • 80 gsladkorja
  • 1 zavitekvanilijevega sladkorja
  • 2 žlicikisa
  • 2 žliciruma
  • 1 ščepecsoli
  • 1 naribana lupina 1 limone
  • 120 mlmleka (po potrebi)
  • 500 mlolja za cvrtje
  • 3 žlicesladkorja v prahu za posip