Domači medenjaki – recept za prijetno dišeče piškote
Medenjaki so eni mojih najljubših prazničnih piškotov. Njihov bogat okus po medu in začimbah je kot nalašč za tople domače ure. Ta recept je primeren za vse, ki si želijo pričarati praznično vzdušje v svoji kuhinji. Priprava ni zahtevna in celotna družina lahko uživa v ustvarjanju teh dišečih dobrot. Spodaj so preprosti koraki za testo, počitek in popolno peko.
Sestavine
- 300 gmoke
- 1 čajna žličkasode bikarbone
- 2 čajni žličkimešanice začimb za medenjake
- 100 gsladkorja
- 1 kosjajce
- 125 gmedu
- 50 gmasla, raztopljenega
- 1 žlicanaribane pomarančne lupinice
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje1h 10min
Skupaj1h 30min
Priprava
- V skledi zmešaj moko, sodo bikarbono in mešanico začimb.
- V drugi posodi zmešaj raztopljeno maslo, med, sladkor in razžvrkljano jajce.
- Mokre sestavine postopoma vmešaj k suhim in zamesi gladko testo. Zavij v folijo in pusti počivati 1 uro v hladilniku.
- Testo razvaljaj na približno 4 mm in z modelčki izreži oblike.
- Polagaj na pekač s peki papirjem in peci pri 180°C približno 10 minut.
Upam, da boste uživali ob peki teh čudovitih medenjakov. Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali ta recept. Za več receptov in kuharskih nasvetov sledite moji spletni strani. Srečno pri peki!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…