Recept: Tunin namaz
Ste že poskusili domač tunin namaz, ki je pripravljen v trenutku? Je popolna izbira za lahko kosilo ali zdrav prigrizek med obroki. Pripravila sem vam recept, ki je preprost, hranljiv in neverjetno okusen! Odličen je na polnozrnatem kruhu, krekerjih ali kot nadev za tortilje. Hranite ga lahko v hladilniku do 2 dni – pripravljen vnaprej je super rešitev za hitre obroke.
Sestavine
- 1 konzervatuna v lastnem soku (pribl. 160 g), odcejena
- 2 žlicimajoneza
- 1 žlicakisla smetana
- 1 žličkagorčica
- 1 žlicasesekljan svež peteršilj
- 0.25 žličkesol
- 0.125 žličkemleti črni poper
- 8 kosovkrekerji ali kruhki za postrežbo
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje0 min
Skupaj10 min
Priprava
- Tunino dobro odcedi in jo preloži v skledo.
- Dodaj majonezo, kislo smetano in gorčico ter premešaj do enakomerne zmesi.
- Začini s soljo in črnim poprom ter vmešaj sesekljan peteršilj.
- Namaz razporedi na krekerje ali kruhke in postrezi.
Tunin namaz je tako enostaven za pripravo in vedno pri roki, ko potrebuješ nekaj okusnega in zdravega. Upam, da ti bo recept všeč. Srečno pri kuhanju in ne pozabi prebrati še ostalih receptov na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…