Recept: Tradicionalni slovenski golaž

Pripravila sem vam recept, ki bo pogrel srca in želodce: slovenski golaž. Ta jed je popolna za mrazne dni in je oboževana po vsej naši državi. Primerna je tako za družinska kosila kot praznične večere. Ne glede na to, ali ste izkušen kuhar ali začetnik, vam bo ta recept pokazal, kako preprosto je pripraviti bogato in okusno jed. Najlepše pri golažu je, da je vsakič še boljši naslednji dan, ko se okusi povežejo – postrezi ga s svežim kruhom, polento ali krompirjevim pirejem za res tolažilen obrok.

Sestavine

  • 500 ggovedina za golaž, narezana na kocke
  • 3 kosivelike čebule, grobo sesekljane
  • 4 strokičesen, strt
  • 2 kosardeča paprika, narezana
  • 3 kosiparadižniki, narezani
  • 3 žlicemoka
  • 5 žlicolje
  • 2 žličkimleta rdeča paprika
  • 1 koslovorjev list
  • 0.5 žličkemleta kumina
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 1000 mlvoda (po potrebi prilagajaj med kuhanjem)

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h 30min
Skupaj2h 50min

Priprava

  1. Na grobo sesekljaj čebulo, česen, papriko in paradižnik. Govedino nareži na kocke ter jo posoli in popopraj.
  2. V loncu segrej olje in praži čebulo do zlato rjave barve. Dodaj strt česen in praži še minuto.
  3. Dodaj meso in ga na višji temperaturi zapeči z vseh strani.
  4. Vmešaj moko in mleto rdečo papriko. Dodaj papriko in paradižnik, praži, da zelenjava ovene, nato dodaj lovorjev list in ščepec mlete kumine.
  5. Prilij vodo toliko, da prekrije sestavine. Zmanjšaj ogenj in duši pokrito 2–3 ure, dokler meso ne postane mehko. Po potrebi dodajaj vodo in začimbe.

S toplim domačim golažem boste zagotovo navdušili svoje najdražje. Slastno in tolažeče, ta recept je kot naročen za delitev z družino in prijatelji. Hvala, ker ste si vzeli čas in poskusili moj recept. Želim vam zabavno kuhanje in seveda dober tek! Ne pozabite pogledati tudi ostalih receptov na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje2h 30min
Skupaj2h 50min

Težavnost

srednje

Število porcij

6

Sestavine

  • 500 ggovedina za golaž, narezana na kocke
  • 3 kosivelike čebule, grobo sesekljane
  • 4 strokičesen, strt
  • 2 kosardeča paprika, narezana
  • 3 kosiparadižniki, narezani
  • 3 žlicemoka
  • 5 žlicolje
  • 2 žličkimleta rdeča paprika
  • 1 koslovorjev list
  • 0.5 žličkemleta kumina
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 1000 mlvoda (po potrebi prilagajaj med kuhanjem)