Recept: Okusno rdeče zelje kot priloga

Rdeče zelje je priljubljena zimska zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Moje najljubše rdeče zelje recept bo navdušilo vse, ki ljubijo zdrave in barvite priloge. Primerno je kot dodatek k mesu ali vegetarijanskim jedem in ni težko za pripravo. Pripravi se hitro, sladko-kisel preliv pa poskrbi za bogat okus in lepo teksturo.

Sestavine

  • 1 glavardeče zelje
  • 2 žlicijabolčni kis
  • 3 žlicerjavi sladkor
  • 2 koslovorov list
  • 1 žličkazdrobljeni klinčki
  • 1 žličkasol
  • 0.25 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicioljčno olje

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Zelje nareži na tanke rezine in prenesi v večjo posodo.
  2. Dodaj jabolčni kis, rjavi sladkor, lovor, klinčke, sol in poper ter premešaj.
  3. Duši na srednjem ognju približno 30 minut, dokler se zelje ne zmehča in razvije bogat okus.

Moje rdeče zelje recept bo zagotovo prineslo barvo in okus na vašo mizo. Upam, da uživate v pripravi in okusu te odlične priloge. Če iščete več okusnih receptov, ne pozabite brskati po spletnem mestu.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 1 glavardeče zelje
  • 2 žlicijabolčni kis
  • 3 žlicerjavi sladkor
  • 2 koslovorov list
  • 1 žličkazdrobljeni klinčki
  • 1 žličkasol
  • 0.25 žličkemleti črni poper
  • 2 žlicioljčno olje