Recept: Okusno listnato testo, ki bo osvojilo vaše brbončice

Pripravila sem vam recept za okusno domače listnato testo, ki je izjemno prilagodljivo in se odlično poda k sladkim in slanim jedem. Primerno je za vse priložnosti, pa naj gre za zajtrk, kosilo ali večerjo. Postopek je bolj zahteven, a z nekaj potrpljenja lahko ustvarite popolno listnato testo, ki bo navdušilo vse ljubitelje pekovskih dobrot. Ključ je v ohlajanju in nežnem pregibanju – rezultat bodo čudovite plasti in hrustljav ugriz.

Sestavine

  • 500 gmoka
  • 250 mlhladna voda
  • 1 žličkasol
  • 250 gmaslo
  • 1 žličkakis

Težavnost

zahtevno

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje0 min
Skupaj2h 30min

Priprava

  1. V skledi presej moko, dodaj sol in na kocke narezano maslo. S prsti na hitro vtresi maslo v moko do drobtinaste zmesi.
  2. Zmešaj hladno vodo s kisom in postopoma dodajaj k zmesi, da nastane kepa testa.
  3. Testo razvaljaj v pravokotnik, prepogni v tretjine kot pismo, zavrti za 90° in ponovi še 3-krat. Med vsakim pregibanjem testo ohlajaj 20 minut v hladilniku.
  4. Zavij v folijo in ohlajaj vsaj 1 uro pred uporabo.

Vaše domače listnato testo je zdaj pripravljeno za uporabo v najljubših receptih! Hvala, da ste sledili mojim navodilom, in ne pozabite preizkusiti ostalih receptov na moji strani. Srečno pri peki!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje0 min
Skupaj2h 30min

Težavnost

zahtevno

Število porcij

8

Sestavine

  • 500 gmoka
  • 250 mlhladna voda
  • 1 žličkasol
  • 250 gmaslo
  • 1 žličkakis