Recept: Okusno listnato testo, ki bo osvojilo vaše brbončice
Pripravila sem vam recept za okusno domače listnato testo, ki je izjemno prilagodljivo in se odlično poda k sladkim in slanim jedem. Primerno je za vse priložnosti, pa naj gre za zajtrk, kosilo ali večerjo. Postopek je bolj zahteven, a z nekaj potrpljenja lahko ustvarite popolno listnato testo, ki bo navdušilo vse ljubitelje pekovskih dobrot. Ključ je v ohlajanju in nežnem pregibanju – rezultat bodo čudovite plasti in hrustljav ugriz.
Sestavine
- 500 gmoka
- 250 mlhladna voda
- 1 žličkasol
- 250 gmaslo
- 1 žličkakis
Težavnost
zahtevnoČas priprave
Priprava30 min
Kuhanje0 min
Skupaj2h 30min
Priprava
- V skledi presej moko, dodaj sol in na kocke narezano maslo. S prsti na hitro vtresi maslo v moko do drobtinaste zmesi.
- Zmešaj hladno vodo s kisom in postopoma dodajaj k zmesi, da nastane kepa testa.
- Testo razvaljaj v pravokotnik, prepogni v tretjine kot pismo, zavrti za 90° in ponovi še 3-krat. Med vsakim pregibanjem testo ohlajaj 20 minut v hladilniku.
- Zavij v folijo in ohlajaj vsaj 1 uro pred uporabo.
Vaše domače listnato testo je zdaj pripravljeno za uporabo v najljubših receptih! Hvala, da ste sledili mojim navodilom, in ne pozabite preizkusiti ostalih receptov na moji strani. Srečno pri peki!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…