Okusen pirin polnozrnat kruh

Danes vam predstavljam recept za okusen pirin polnozrnat kruh, ki ga lahko pripravite enostavno doma. Ta recept je za vse ljubitelje zdravega kruha in je popolnoma brez glutena. Priprava je preprosta, rezultat pa bo dišeč in okusen kruh, ki bo prava paša za vaše brbončice.

Sestavine

  • 400 gpirine polnozrnate moke
  • 1 vrečkasuhega kvasa (7 g)
  • 1 žlicasoli
  • 1 žlicaolivnega olja
  • 300 mltople vode
  • 2 žlicisemen (sezam, bučna semena)

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h 50min

Priprava

  1. V posodi zmešajte moko, kvas in sol. Dodajte olivno olje in postopoma toplo vodo ter zamesite gladko testo. Pokrijte in vzhajajte približno 1 uro.
  2. Testo pregnetite, oblikujte hlebček in prestavite v pekač s peki papirjem. Po vrhu posujte semena in pustite vzhajati še 30 minut.
  3. Pečico segrejte na 200°C in pecite približno 30 minut do zlatorjave barve. Ohladite in narežite.

Upam, da vam bo ta recept za pirin polnozrnat kruh všeč in da se boste preizkusili v pripravi tega okusnega domačega kruha. Ne pozabite prebrskati tudi drugih receptov na moji strani in uživati v kuhanju!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h 50min

Težavnost

srednje

Število porcij

10

Sestavine

  • 400 gpirine polnozrnate moke
  • 1 vrečkasuhega kvasa (7 g)
  • 1 žlicasoli
  • 1 žlicaolivnega olja
  • 300 mltople vode
  • 2 žlicisemen (sezam, bučna semena)