Okusen kruh brez kvasa

Danes vam predstavljam recept za okusen kruh brez kvasa, ki ga lahko pripravite hitro in enostavno. Ta recept je idealen za vse, ki bi radi pekli kruh doma, pa nimajo kvasa pri roki. Kruh brez kvasa je odlična izbira tudi za tiste, ki se izogibajo glutenu. Priprava je preprosta in rezultat je sočen, okusen kruh, ki ga boste oboževali. Torej, če ste pripravljeni, pojdimo skupaj v kuhinjo!

Sestavine

  • 350 gpirina moka
  • 1 čajna žličkasoda bikarbona
  • 2 žlicijabolčni kis
  • 2 kosjajci
  • 200 mlvoda
  • 1 ščepecsol

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje45 min
Skupaj55 min

Priprava

  1. V skledi zmešaj pirino moko, sodo bikarbono in ščep soli.
  2. V drugi posodi stepi jajci ter dodaj jabolčni kis in vodo. Tekoče sestavine vlij k suhim in premešaj v enotno testo.
  3. Testo vlij v pekač, obložen s peki papirjem, in peci na 180°C 40–45 minut. Ohladi pred rezanjem.

Upam, da vam bo ta recept za kruh brez kvasa všeč in da se boste tudi sami preizkusili v pripravi tega okusnega kruha. Ne pozabite spremljati moje spletne strani za še več odličnih receptov!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje45 min
Skupaj55 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

10

Sestavine

  • 350 gpirina moka
  • 1 čajna žličkasoda bikarbona
  • 2 žlicijabolčni kis
  • 2 kosjajci
  • 200 mlvoda
  • 1 ščepecsol