Recept: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Pripravila sem vam recept, s katerim bodo polnjene paprike iz pečice dosegle povsem nov nivo okusa. So odlična izbira za družinske obede ali ko želite navdušiti svoje goste. Recept je preprost, z nekaj koraki pa lahko postane prava zvezda vaše kuhinje. Sočne paprike, bogat mesni nadev in dišeča omaka – preprosto ne morejo razočarati.
Sestavine
- 4 kosirdeča paprika
- 500 gmešano mleto meso
- 1 kosčebula (nasekljana)
- 2 strokačesen (nasekljan)
- 150 griž
- 400 gparadižnikova omaka
- 1 žličkasladka paprika v prahu
- 2 žliciolivno olje
- 1 čajna žličkasol
- 0.5 čajne žličkemleti črni poper
- 1 žlicasesekljan svež peteršilj (za okras)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava25 min
Kuhanje30 min
Skupaj55 min
Priprava
- Paprike operi, odreži vrhove, odstrani semena in beli del ter jih postavi v namaščen pekač.
- Na ponvi segrej olje, prepraži čebulo do zlato-rjave, dodaj mleto meso, česen, sladko papriko, sol in poper. Praži do skoraj kuhanega, nato vmešaj riž in praži še nekaj minut.
- Paprike napolni z nadevom in vrni na vrh 'pokrovčke'. Prelij s paradižnikovo omako.
- Peci v ogreti pečici na 180°C približno 30 minut, dokler paprike niso mehke in nadev kuhan. Posuj s peteršiljem.
Najboljše polnjene paprike iz pečice so sedaj nared za postrežbo. Okrasi jih s svežim peteršiljem in ponudi med tedenskim kosilom ali posebno večerjo. Za več okusnih in preprostih receptov si oglejte tudi druge moje kreacije na spletni strani. Dober tek!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…