Recept: Najboljše domače pleskavice

Ko se zberejo prijatelji na vrtu, ni nič boljšega kot domače pleskavice! Te okusne mesne pleskavice so preproste za pripravo in vedno zadenejo pravo noto na družabnih srečanjih. Prilagodite jih lahko po svojem okusu in so odlične za vse ljubitelje žara. Stopnja zahtevnosti priprave je srednje, a rezultat je vedno vrhunski! Postrezi jih v žemljici z ajvarjem, čebulo in kajmakom ali pa na krožniku z zelenjavno prilogo. Meso lahko pred peko na kratko ohladiš v hladilniku, da se pleskavice med peko še lepše držijo oblike.

Sestavine

  • 500 gmleta govedina
  • 1 kosmajhna čebula, drobno sesekljana
  • 2 strokačesen, strt
  • 1 kosjajce
  • 2 žlicidrobtine
  • 1 žlicasladka mleta paprika
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 1 žlicaolje (za žar ali ponev)

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje12 min
Skupaj27 min

Priprava

  1. V skledi dobro pregneti mleto govedino s sesekljano čebulo, strtim česnom, jajcem, drobtinami, papriko, soljo in poprom.
  2. Z vlažnimi rokami oblikuj pleskavice, debele približno 1–1,5 cm.
  3. Dobro segrej žar in naolji rešetke. Peci pleskavice na srednje visoki temperaturi približno 4–5 minut na stran, do želene pečenosti.

Te slastne domače pleskavice so kot nalašč za vsak piknik ali druženje. Upam, da vam bodo prinesle veliko veselja in užitkov pri jedi. Hvala za obisk mojega spletnega mesta in vabljeni, da preizkusite še druge recepte. Srečno pri kuhanju!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje12 min
Skupaj27 min

Težavnost

srednje

Število porcij

4

Sestavine

  • 500 gmleta govedina
  • 1 kosmajhna čebula, drobno sesekljana
  • 2 strokačesen, strt
  • 1 kosjajce
  • 2 žlicidrobtine
  • 1 žlicasladka mleta paprika
  • 1 žličkasol
  • 0.5 žličkemleti črni poper
  • 1 žlicaolje (za žar ali ponev)