Recept: Kruhovi cmoki - tradicionalni recept za domače slovenske cmoke

Kruhovi cmoki so klasična slovenska priloga, ki se odlično poda k mesnim in omakastim jedem. Pripravila sem vam preprost recept, s katerim bodo cmoki vedno uspeli. Zunaj nežno čvrsti, znotraj mehki in dišeči po maslu ter peteršilju – odlična izbira za nedeljska kosila ali praznične jedilnike.

Sestavine

  • 300 gstar kruh (narezan na kocke)
  • 250 mlmleko (mlačno)
  • 2 kosajajce
  • 3 žlicemoka
  • 2 žlicisesekljan svež peteršilj
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.25 čajne žličkemleti črni poper
  • 1 ščepecmuškatni orešček
  • 1 kosčebula (drobno sesekljana)
  • 1 žlicamaslo

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Star kruh nareži na kocke in prenesi v večjo skledo.
  2. Mleko segrej do mlačnega in prelij čez kruhove kocke.
  3. Dodaj sol, poper, muškatni orešček, sesekljan peteršilj in razžvrkljani jajci ter premešaj.
  4. Na maslu prepraži sesekljano čebulo do zlato rjave in jo vmešaj k masi, nato postopoma dodajaj moko, da dobiš kompaktno zmes.
  5. Z mokrimi rokami oblikuj cmoke in jih kuhaj v vreli slani vodi; ko priplavajo na površje, kuhaj še 5 minut.

Upam, da boste uživali v teh domačih kruhovih cmokih tako, kot jih uživa moja družina. Če vam je recept všeč, vas vabim, da si ogledate še druge recepte na moji spletni strani in srečno kuhanje!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava20 min
Kuhanje15 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 300 gstar kruh (narezan na kocke)
  • 250 mlmleko (mlačno)
  • 2 kosajajce
  • 3 žlicemoka
  • 2 žlicisesekljan svež peteršilj
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.25 čajne žličkemleti črni poper
  • 1 ščepecmuškatni orešček
  • 1 kosčebula (drobno sesekljana)
  • 1 žlicamaslo