Francoska bageta
Francoske bagete, ki bodo tvoje okuševalce popeljale naravnost v srce Francije! So popoln dodatek k vsakemu obroku ali pa kot zvezda piknika, kjer jih lahko nadevaš s svojimi najljubšimi sestavinami. Recept je preprost, a rezultat je čaroben in prijeten za vsakogar, ki ima rad svež, domač kruh. Stopnja težavnosti je srednja, vendar pa obljubljam, da je trud poplačan s prvovrstnim okusom!
Sestavine
- 500 gostre bele moke
- 1.25 žličkesoli
- 1.25 žličkesuhega kvasa
- 3 žliceoljčnega olja
- 1 žlicatekočega medu
- 300 mlmlačne vode
- 1 žlicaostre bele moke (za posip)
- 2 žliciolja (za namastitev pekača)
Težavnost
srednjeČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje1h 45min
Skupaj2h 5min
Priprava
- V večjo skledo presej moko in sol. Na sredini naredi vdolbino, dodaj kvas in med. Postopoma prilivaj olje in toliko mlačne vode, da nastane mehko testo, nato ga 10 minut mesi do gladkega.
- Testo pusti v skledi, pokrij z naoljeno folijo in pusti vzhajati 1 uro na toplem.
- Testo razdeli na tri dele in vsak del zvaljaj v štručko. Namasti pekač, položi štručke in naredi poševne zareze. Pusti vzhajati še 30 minut.
- Pečico segrej na 200 °C, štručke posuj z moko in peci približno 15 minut. Ohladi na mrežici.
Hvala, da si preizkusil/a ta čudovit recept za francoske bagete. Prepričana sem, da boš užival/a v okusu sveže pečenega kruha. Ne pozabi deliti svojih mojstrovin s prijatelji in družino, ter obišči mojo spletno stran za še več fantastičnih receptov. Srečno pri peki!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…