Recept: Domače tortilje

Tortilje so ena izmed tistih vsestranskih jedi, ki nikoli ne razočara. So odlična osnova za različne nadeve, hkrati pa dovolj preprosta, da priprava ne vzame veliko časa. Recept, ki sem ga pripravila, je namenjen vsem ljubiteljem mehiške kuhinje, ki želijo uživati v doma pripravljenih tortiljah brez konzervansov. Primerno za začetnike in hitro kosilo ali večerjo! Domače tortilje so mehke, prožne in se ne trgajo, poleg tega pa jih lahko pripravite vnaprej in zamrznete. Odlično se ujamejo s poljubnimi nadevi – od zelenjavnih do mesnih ali povsem veganskih.

Sestavine

  • 2 skodelicibela moka
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 0.5 čajne žličkepecilni prašek
  • 3 žlicesončnično olje
  • 0.75 skodelicetopla voda

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje10 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. V veliko skledo presej moko, dodaj sol in pecilni prašek ter dobro premešaj.
  2. V suho mešanico vlij olje in postopoma dodajaj toplo vodo, da se oblikuje mehko testo.
  3. Na pomokani površini testo gneti približno 5 minut, da postane prožno in elastično.
  4. Testo pokrij z vlažno kuhinjsko krpo in pusti počivati 20 minut.
  5. Testo razdeli na enakomerne kose, razvaljaj v tanke kroge in peci na vroči, suhi ponvi približno 30 sekund na vsaki strani.

Te domače tortilje so čudovita podlaga za najljubše nadeve in zagotovo boljšega okusa kot kupljene! Hvala, da ste preizkusili ta recept in želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju jedi. Na mojem spletnem mestu najdete še več slastnih receptov!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava30 min
Kuhanje10 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 2 skodelicibela moka
  • 0.5 čajne žličkesol
  • 0.5 čajne žličkepecilni prašek
  • 3 žlicesončnično olje
  • 0.75 skodelicetopla voda