Recept: Domače kuhano vino
Ko se temperature spustijo in praznični čas trka na vrata, ni nič lepšega kot vonj po domačem kuhanem vinu, ki se širi po hiši. To je recept, s katerim boste pričarali čarobno vzdušje in ogreli svoje najdražje. Čeprav je recept zelo preprost in hiter, je njegov okus neverjetno bogat in aromatičen. Pripravljena sem vam pokazati, kako enostavno lahko ustvarite to toplo zimsko poslastico! Uporabite kakovostno, a cenovno dostopno rdeče vino in pazite, da ne zavre, da ohranite nežne arome. Po želji pripravite tudi brezalkoholno različico z jabolčnim ali grozdnim sokom.
Sestavine
- 0.75 lrdeče vino
- 1 kospomaranča, narezana na kolobarje
- 1 koslimona, narezana na kolobarje
- 3 kosipalčke cimeta
- 5 kosiklinčki
- 1 koszvezdasti janež
- 75 grjavi sladkor
- 1 ščepecmleti muškatni orešček (po želji)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava
- Pomarančo in limono nareži na kolobarje.
- V lonec dodaj vino, narezano sadje, palčke cimeta, klinčke in zvezdasti janež.
- Primešaj rjavi sladkor in mešaj, da se raztopi.
- Segrevaj skoraj do vretja, nato zmanjšaj ogenj in počasi kuhaj približno 15 minut, pazljivo, da ne zavre.
- Kuhano vino precedi in postrezi vroče. Po želji dodaj ščepec muškatnega oreščka v kozarec.
Upam, da vam je ta recept za domače kuhano vino všeč in da vam bo pogrel mrzle zimske dni. Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali recept. Srečno pri pripravi in toplo priporočam, da poskusite še druge recepte na mojem spletnem mestu!