Recept: Domače kuhano vino

Ko se temperature spustijo in praznični čas trka na vrata, ni nič lepšega kot vonj po domačem kuhanem vinu, ki se širi po hiši. To je recept, s katerim boste pričarali čarobno vzdušje in ogreli svoje najdražje. Čeprav je recept zelo preprost in hiter, je njegov okus neverjetno bogat in aromatičen. Pripravljena sem vam pokazati, kako enostavno lahko ustvarite to toplo zimsko poslastico! Uporabite kakovostno, a cenovno dostopno rdeče vino in pazite, da ne zavre, da ohranite nežne arome. Po želji pripravite tudi brezalkoholno različico z jabolčnim ali grozdnim sokom.

Sestavine

  • 0.75 lrdeče vino
  • 1 kospomaranča, narezana na kolobarje
  • 1 koslimona, narezana na kolobarje
  • 3 kosipalčke cimeta
  • 5 kosiklinčki
  • 1 koszvezdasti janež
  • 75 grjavi sladkor
  • 1 ščepecmleti muškatni orešček (po želji)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava5 min
Kuhanje20 min
Skupaj25 min

Priprava

  1. Pomarančo in limono nareži na kolobarje.
  2. V lonec dodaj vino, narezano sadje, palčke cimeta, klinčke in zvezdasti janež.
  3. Primešaj rjavi sladkor in mešaj, da se raztopi.
  4. Segrevaj skoraj do vretja, nato zmanjšaj ogenj in počasi kuhaj približno 15 minut, pazljivo, da ne zavre.
  5. Kuhano vino precedi in postrezi vroče. Po želji dodaj ščepec muškatnega oreščka v kozarec.

Upam, da vam je ta recept za domače kuhano vino všeč in da vam bo pogrel mrzle zimske dni. Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali recept. Srečno pri pripravi in toplo priporočam, da poskusite še druge recepte na mojem spletnem mestu!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava5 min
Kuhanje20 min
Skupaj25 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 0.75 lrdeče vino
  • 1 kospomaranča, narezana na kolobarje
  • 1 koslimona, narezana na kolobarje
  • 3 kosipalčke cimeta
  • 5 kosiklinčki
  • 1 koszvezdasti janež
  • 75 grjavi sladkor
  • 1 ščepecmleti muškatni orešček (po želji)