Recept: Domače kislo zelje - Klasika, ki vedno navduši

Kislo zelje je ena od tistih slovenskih tradicionalnih jedi, ki nikoli ne gre iz mode. Z njegovim bogatim, a rahlo kiselim okusom lahko oplemenitimo veliko različnih obrokov. Recept je preprost, priprava hitra, rezultat pa bo zagotovo navdušil vse ljubitelje jedi z dušo. To kislo zelje je kot nalašč za tiste dni, ko si zaželimo nekaj domačega in tolažilnega. Odlično se poda k pečenkam, klobasam ali enolončnicam, ostanke pa lahko uporabiš v zavitkih ali rižotah.

Sestavine

  • 1000 gsveže zelje, narezano
  • 20 gsol
  • 4 koslovorov list
  • 10 kosceli črni poper (zrna)
  • 2 žliciolje
  • 1 kosčebula, večja
  • 1 žličkasladka paprika
  • 300 mlvoda
  • 1 žlicajabolčni kis

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje30 min
Skupaj45 min

Priprava

  1. Zelje očisti, odstrani kocen in nareži na tanke rezance.
  2. Enakomerno posoli in dobro premešaj, da se sol razporedi.
  3. V posodo dodaj lovorjeve liste in zrna popra.
  4. Na olju prepraži sesekljano čebulo, dodaj sladko papriko in premešaj. Dodaj zelje, prelij z vodo in kisom, pokrij in duši približno 30 minut.

Kislo zelje je resnično vsestranska jed, ki jo lahko postrežete kot samostojno prilogo ali pa jo uporabite v enolončnicah, omakah in zavitkih. Upam, da ti bo ta recept prav prišel in da boš užival/a v tem kislem pridihu na tvojem krožniku. Dober tek! Ne pozabi preizkusiti tudi drugih receptov na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje30 min
Skupaj45 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 1000 gsveže zelje, narezano
  • 20 gsol
  • 4 koslovorov list
  • 10 kosceli črni poper (zrna)
  • 2 žliciolje
  • 1 kosčebula, večja
  • 1 žličkasladka paprika
  • 300 mlvoda
  • 1 žlicajabolčni kis