Recept: Domače kislo zelje - Klasika, ki vedno navduši
Kislo zelje je ena od tistih slovenskih tradicionalnih jedi, ki nikoli ne gre iz mode. Z njegovim bogatim, a rahlo kiselim okusom lahko oplemenitimo veliko različnih obrokov. Recept je preprost, priprava hitra, rezultat pa bo zagotovo navdušil vse ljubitelje jedi z dušo. To kislo zelje je kot nalašč za tiste dni, ko si zaželimo nekaj domačega in tolažilnega. Odlično se poda k pečenkam, klobasam ali enolončnicam, ostanke pa lahko uporabiš v zavitkih ali rižotah.
Sestavine
- 1000 gsveže zelje, narezano
- 20 gsol
- 4 koslovorov list
- 10 kosceli črni poper (zrna)
- 2 žliciolje
- 1 kosčebula, večja
- 1 žličkasladka paprika
- 300 mlvoda
- 1 žlicajabolčni kis
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava
- Zelje očisti, odstrani kocen in nareži na tanke rezance.
- Enakomerno posoli in dobro premešaj, da se sol razporedi.
- V posodo dodaj lovorjeve liste in zrna popra.
- Na olju prepraži sesekljano čebulo, dodaj sladko papriko in premešaj. Dodaj zelje, prelij z vodo in kisom, pokrij in duši približno 30 minut.
Kislo zelje je resnično vsestranska jed, ki jo lahko postrežete kot samostojno prilogo ali pa jo uporabite v enolončnicah, omakah in zavitkih. Upam, da ti bo ta recept prav prišel in da boš užival/a v tem kislem pridihu na tvojem krožniku. Dober tek! Ne pozabi preizkusiti tudi drugih receptov na moji spletni strani.