Domač koruzni kruh
Želiš uživati v pristnem okusu domačega koruznega kruha? Pripravila sem vam recept, ki je popoln za vse, ki obožujete rustikalne okuse in preprosto domače pecivo. Ta koruzni kruh je tako okusen in preprost za pripravo, da ga boste želeli peči znova in znova!
Sestavine
- 300 gbela pšenična moka
- 200 gkoruzna moka
- 1 vrečkasuhi kvas
- 1 čajna žličkasol
- 1 čajna žličkasladkor
- 2 dlmlačna voda
- 1 dlmleko
- 2 žliciolje
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava20 min
Kuhanje30 min
Skupaj1h 50min
Priprava
- V skledi presej moki, dodaj suhi kvas, sol in sladkor ter premešaj.
- Postopoma dodajaj mlačno vodo in mleko ter mesi, da nastane gladko testo. Pusti vzhajati približno 1 uro, da se količina podvoji.
- Testo na kratko pregneti, oblikuj hlebček in ga položi v namaščen pekač.
- Peci na 200°C približno 30 minut, do zlato rjave barve. Preveri z zobotrebcem, nato ohladi.
Tako, sedaj veš, kako se pripravi popoln domač koruzni kruh! Vesela bom tvojih komentarjev in fotografij pripravljenega kruha. Deli ga s prijatelji in družino ter si priskrbi kos podeželja na svoji mizi. Srečno pri peki in ne pozabi raziskati še drugih receptov na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…