Česnovi kruhki: Hrustljava poslastica za vsako priložnost

Ali si že kdaj poskušal/a izdelati domače česnove kruhke? Ti preprosti in dišeči prigrizki so kot nalašč za popestritev večerje ali kot priboljšek ob gledanju najljubših serij. Sledi mojemu enostavnemu receptu in preseneti svoje bližnje s hrustljavim užitkom!

Sestavine

  • 1 kosbageta
  • 4 žlicemaslo
  • 3 strokičesen, drobno sesekljan
  • 1 žlicasvež peteršilj, nasekljan
  • 1 ščepecsol
  • 1 ščepecsveže mleti črni poper

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Priprava

  1. Pečico segrej na 180°C. Bageto nareži na rezine debeline približno 1 cm. Česen drobno sesekljaj ali stisni.
  2. Maslo stopi in primešaj česen, peteršilj, sol in poper.
  3. Rezine bagete premaži s česnovim maslom in razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Peci 10–15 minut, da postanejo kruhki zlato rjavi in hrustljavi.

Tvoji domači česnovi kruhki so pripravljeni! Postrezi jih toplo in uživaj v sočnem in hkrati hrustljavem obroku. Hvala, ker si sledil/a mojemu receptu, in veliko užitkov pri kuhanju. Za dodatne ideje ne pozabi slediti drugim receptom na moji spletni strani!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje15 min
Skupaj25 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 kosbageta
  • 4 žlicemaslo
  • 3 strokičesen, drobno sesekljan
  • 1 žlicasvež peteršilj, nasekljan
  • 1 ščepecsol
  • 1 ščepecsveže mleti črni poper