Pekoča omaka
Si nor/a na pikantne okuse in iščeš pravo pekočo omako, ki bo dopolnila tvoje najljubše jedi? Predstavljam ti recept za domačo pekočo omako, ki je tako vroča, da boš kmalu potreboval/a požirek hladne vode! Primerna je za vse ljubitelje ognjenih okusov in ni težko pripravljiva. Z mano se boš naučil/a, kako ustvariti svojo mojstrovino!
Sestavine
- 150 gsvežih čilijev
- 3 strokičesna
- 1 koszrel paradižnik
- 1 kosčebula
- 50 mljabolčnega kisa
- 1 žlicasladkorja
- 1 žličkasoli
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- Čilije operi, odstrani peclje in grobo nasekljaj; čebulo in česen olupi in nareži, paradižnik nareži na kose.
- Na srednji temperaturi popraži čebulo in česen do zlato rjave, dodaj čilije in paradižnik ter praži nekaj minut.
- Zelenjavo prestavi v lonec, dodaj kis, sladkor in sol ter kuhaj na nizkem ognju približno 20 minut.
- Omako zmelji s paličnim mešalnikom do gladkega; po potrebi dodaj malo vode.
- Ohladi in pretoči v čiste kozarce; shranjuj v hladilniku.
Upam, da ti bo ta pekoča omaka polepšala marsikateri obrok in dodala tisto pravo piko na i! Zahvaljujem se ti za obisk moje strani in te vabim, da si ogledaš še druge recepte, ki jih pripravljam zate. Srečno pri kuhanju!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…