Paradižnikova omaka
Če iščeš recept za omako, ki bo obogatila tvoje testenine, pico ali lazanjo, si prišel/a na pravo mesto! Domača paradižnikova omaka, ki jo bom danes delila s tabo, je sanjsko kremasta in polna okusa. Ta recept je odlična izbira za vse ljubitelje italijanske kuhinje in je tako preprost, da bo uspel tudi začetnikom v kuhanju.
Sestavine
- 2 žliciolivnega olja
- 1 kosčebula
- 3 strokičesna
- 600 gsvežih paradižnikov, olupljenih in narezanih
- 400 mlparadižnikovega pireja (passate)
- 1 pestsveže bazilike, nasekljane
- 1 žličkasuhega origana
- 1 žličkasoli
- 0.5 žličkemletega črnega popra
- 1 žličkasladkorja
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min
Priprava
- Očisti in nareži čebulo ter česen; paradižnike prelij z vrelo vodo, olupi in nareži na kocke.
- V ponvi segrej olivno olje, popraži čebulo do steklastega videza, dodaj česen in praži še dve minuti.
- Dodaj paradižnikov pire in narezane paradižnike ter kuhaj, da se omaka zgosti.
- Primešaj baziliko, origano, sol, poper in sladkor ter na nizkem ognju kuhaj še približno 20 minut.
- Po želji omako zmešaj s paličnim mešalnikom do gladke teksture in po potrebi dodatno začini.
Tvoja domača paradižnikova omaka je zdaj pripravljena za postrežbo! Upam, da boš užival/a v tem enostavnem in okusnem dodatku k tvojim najljubšim jedem. Hvala, da si prebral/a ta recept in srečno pri kuhanju! Za več kulinaričnih navdihov ne pozabi spremljati tudi ostalih receptov na mojem spletnem mestu.
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…