Paradižnikova omaka

Če iščeš recept za omako, ki bo obogatila tvoje testenine, pico ali lazanjo, si prišel/a na pravo mesto! Domača paradižnikova omaka, ki jo bom danes delila s tabo, je sanjsko kremasta in polna okusa. Ta recept je odlična izbira za vse ljubitelje italijanske kuhinje in je tako preprost, da bo uspel tudi začetnikom v kuhanju.

Sestavine

  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 kosčebula
  • 3 strokičesna
  • 600 gsvežih paradižnikov, olupljenih in narezanih
  • 400 mlparadižnikovega pireja (passate)
  • 1 pestsveže bazilike, nasekljane
  • 1 žličkasuhega origana
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega črnega popra
  • 1 žličkasladkorja

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Očisti in nareži čebulo ter česen; paradižnike prelij z vrelo vodo, olupi in nareži na kocke.
  2. V ponvi segrej olivno olje, popraži čebulo do steklastega videza, dodaj česen in praži še dve minuti.
  3. Dodaj paradižnikov pire in narezane paradižnike ter kuhaj, da se omaka zgosti.
  4. Primešaj baziliko, origano, sol, poper in sladkor ter na nizkem ognju kuhaj še približno 20 minut.
  5. Po želji omako zmešaj s paličnim mešalnikom do gladke teksture in po potrebi dodatno začini.

Tvoja domača paradižnikova omaka je zdaj pripravljena za postrežbo! Upam, da boš užival/a v tem enostavnem in okusnem dodatku k tvojim najljubšim jedem. Hvala, da si prebral/a ta recept in srečno pri kuhanju! Za več kulinaričnih navdihov ne pozabi spremljati tudi ostalih receptov na mojem spletnem mestu.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje30 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

6

Sestavine

  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 kosčebula
  • 3 strokičesna
  • 600 gsvežih paradižnikov, olupljenih in narezanih
  • 400 mlparadižnikovega pireja (passate)
  • 1 pestsveže bazilike, nasekljane
  • 1 žličkasuhega origana
  • 1 žličkasoli
  • 0.5 žličkemletega črnega popra
  • 1 žličkasladkorja