Kremna gobova omaka
Kremna gobova omaka je ena izmed tistih omak, ki jo preprosto moraš imeti v svojem kulinaričnem repertoarju. Je hitro pripravljena, izjemno vsestranska in nebeško dobra. Postrežeš jo lahko z različnimi prilogami; z mesom, krompirjem ali pa s katero izmed testenin, njen okus pa te bo zagotovo navdušil!
Sestavine
- 1.5 žliceolja
- 1 kosvečja šalotka
- 200 grjavih šampinjonov
- 0.5 žličkesoli
- 0.25 žličkemletega popra
- 0.5 žličkečesna v prahu
- 200 mlkokošje jušne osnove
- 100 mlkokosovega mleka za kuhanje
- 1 žlicasesekljanega svežega peteršilja
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- Šalotko olupi in drobno nasekljaj. Gobe očisti, odstrani bete in nareži.
- V ponvi segrej olje in praži šalotko, da rahlo porumeni.
- Dodaj gobe, začini s soljo, poprom in česnom v prahu ter praži, da izpari tekočina.
- Zalij s kokošjo jušno osnovo, premešaj in kuhaj približno 10 minut.
- Prilij kokosovo mleko, zavri in kuhaj na nižji temperaturi še 10–15 minut. Po želji potresi s sesekljanim peteršiljem.
To kremno gobovo omako lahko pripraviš s številnimi različicami prilog in mesa, oziroma jo prilagodiš povsem po svojem okusu. Upam, da ti bo postregla z obilico užitka pri razvajanju okušalnih brbončic. Želim ti veliko uspeha pri pripravi in ne pozabi pokukati še po drugih receptih na moji spletni strani!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…