Kremna bučna omaka za testenine
Si pripravljen/a na nekaj, kar bo tvoje brbončice popeljalo v jesenske nebesa? Predstavljam ti recept za kremno bučno omako, ki bo tvoje testenine ovila v popoln okus in barvo jeseni. Recept je enostaven, a rezultat bo navdušil vsakogar. Primerno je tako za hitro kosilo kot za eleganco posebnih priložnosti.
Sestavine
- 1 kossrednje velika buča (npr. hokaido)
- 2 strokačesen
- 1 kosčebula
- 250 mlzelenjavna jušna osnova
- 200 mlsmetana za kuhanje
- 1 čajna žličkasol
- 0.5 čajne žličkemleti poper
- 1 ščepecmuškatni orešček
- 2 žlicioljčno olje
- 400 gtestenine po izbiri
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje25 min
Skupaj40 min
Priprava
- Bučo operi, olupi in nareži na kocke. Česen in čebulo olupi in drobno sesekljaj.
- Na oljčnem olju prepraži čebulo do zlato-rumene, dodaj česen in praži še minuto.
- Dodaj bučo, začini s soljo, poprom in muškatnim oreščkom, praži nekaj minut, nato zalij z osnovo in kuhaj, da se zmehča.
- Zmešaj v gladko omako s paličnim mešalnikom, dodaj smetano in na hitro segrej.
- Skuhaj testenine po navodilih, odcedi in prelij z bučno omako. Nežno premešaj.
Za konec te vabim, da svoje testenine s bučno omako postrežeš z ribanim parmezanom ali svežimi zelišči. Upam, da boš uživala v tem jesenskem obroku tako, kot uživam sama vsakič, ko ga pripravim. Hvala, da si preizkusil/a ta recept in lep kuharski pozdrav!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…