Kremna bučna omaka za testenine

Si pripravljen/a na nekaj, kar bo tvoje brbončice popeljalo v jesenske nebesa? Predstavljam ti recept za kremno bučno omako, ki bo tvoje testenine ovila v popoln okus in barvo jeseni. Recept je enostaven, a rezultat bo navdušil vsakogar. Primerno je tako za hitro kosilo kot za eleganco posebnih priložnosti.

Sestavine

  • 1 kossrednje velika buča (npr. hokaido)
  • 2 strokačesen
  • 1 kosčebula
  • 250 mlzelenjavna jušna osnova
  • 200 mlsmetana za kuhanje
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 ščepecmuškatni orešček
  • 2 žlicioljčno olje
  • 400 gtestenine po izbiri

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje25 min
Skupaj40 min

Priprava

  1. Bučo operi, olupi in nareži na kocke. Česen in čebulo olupi in drobno sesekljaj.
  2. Na oljčnem olju prepraži čebulo do zlato-rumene, dodaj česen in praži še minuto.
  3. Dodaj bučo, začini s soljo, poprom in muškatnim oreščkom, praži nekaj minut, nato zalij z osnovo in kuhaj, da se zmehča.
  4. Zmešaj v gladko omako s paličnim mešalnikom, dodaj smetano in na hitro segrej.
  5. Skuhaj testenine po navodilih, odcedi in prelij z bučno omako. Nežno premešaj.

Za konec te vabim, da svoje testenine s bučno omako postrežeš z ribanim parmezanom ali svežimi zelišči. Upam, da boš uživala v tem jesenskem obroku tako, kot uživam sama vsakič, ko ga pripravim. Hvala, da si preizkusil/a ta recept in lep kuharski pozdrav!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje25 min
Skupaj40 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1 kossrednje velika buča (npr. hokaido)
  • 2 strokačesen
  • 1 kosčebula
  • 250 mlzelenjavna jušna osnova
  • 200 mlsmetana za kuhanje
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 ščepecmuškatni orešček
  • 2 žlicioljčno olje
  • 400 gtestenine po izbiri