Recept: Klasična bolonjska omaka kot iz Italije

Pripravila sem vam recept za tradicionalno bolonjsko omako, ki bo očarala vse ljubitelje italijanskih okusov. S svojimi bogatimi okusi bo zagotovo postala zvezda tvoje kuhinje. Primerna je za vse, ki obožujejo dobro goveje meso in klasično italijansko kuhinjo. Priprava je srednje zahtevna, toda končni rezultat je vreden vsake minute. Ključ je v nežnem praženju zelenjave (soffritto) in počasnem dušenju, da se okusi razvijejo do popolnosti; omako lahko pripraviš vnaprej in je naslednji dan še boljša.

Sestavine

  • 500 gmlete govedine
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 strokačesna
  • 1 korenje
  • 1 steblozelene
  • 2 žliciparadižnikove mezge
  • 400 gparadižnika v koščkih (konzerva)
  • 100 mlsuhega rdečega vina
  • 100 mlgoveje jušne osnove
  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 žličkasoli (po okusu)
  • 0.5 žličkemletega popra (po okusu)
  • 1 ščepmuškatnega oreščka
  • 6 listovsveže bazilike za postrežbo

Težavnost

srednje

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje1h
Skupaj1h 15min

Priprava

  1. Čebulo, korenje in zeleno drobno nasekljaj, česen olupi in sesekljaj ali stisni.
  2. V ponvi segrej olivno olje in dodaj mleto govedino. Praži, da porjavi.
  3. Dodaj nasekljano zelenjavo, česen, sol, poper in muškatni orešček ter praži, da zelenjava ovene.
  4. Vlij rdeče vino in počakaj, da alkohol izhlapi. Primešaj paradižnikovo mezgo, paradižnik in jušno osnovo, premešaj in kuhaj na nizki temperaturi pokrito približno 60 minut.
  5. Po potrebi dodatno začini in postrezi z listi sveže bazilike.

Ta zlata klasika italijanske kuhinje je popoln dodatek k tvoji najljubši pasti. Hvala, da si prebrala moj recept za bolonjsko omako. Srečno pri pripravi! Za več slastnih receptov se prepričaj, da si ogledaš tudi druge objave na moji spletni strani.

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje1h
Skupaj1h 15min

Težavnost

srednje

Število porcij

6

Sestavine

  • 500 gmlete govedine
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 strokačesna
  • 1 korenje
  • 1 steblozelene
  • 2 žliciparadižnikove mezge
  • 400 gparadižnika v koščkih (konzerva)
  • 100 mlsuhega rdečega vina
  • 100 mlgoveje jušne osnove
  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 žličkasoli (po okusu)
  • 0.5 žličkemletega popra (po okusu)
  • 1 ščepmuškatnega oreščka
  • 6 listovsveže bazilike za postrežbo