Klasična bolognese omaka

Ali si vedel/a, da je bolognese omaka ena od stebrov italijanske kulinarike, ki je osvojila srca po vsem svetu? Sedaj si lahko tudi ti pričaraš košček Italije kar doma. Sledi mojemu receptu za okusno in bogato bolognese omako, ki je idealna za vse ljubitelje dobrega mesa in omak. Zaradi svoje preprostosti in izjemnega okusa je primeren za vsakogar, za pripravo pa ne potrebuješ veliko kuharskega znanja.

Sestavine

  • 2 žliciolivno olje
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 1 koskorenček
  • 500 gmleta govedina
  • 800 gpasiran paradižnik
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 čajna žličkasuha bazilika
  • 1 čajna žličkasuhi origano

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h

Priprava

  1. Na srednjem ognju segrej olivno olje in prepraži drobno sesekljano čebulo, česen in na kocke narezan korenček, dokler zelenjava ne postane mehka.
  2. Povečaj ogenj in dodaj mleto govedino. Mešaj in kuhaj, dokler meso ne porjavi.
  3. Dodaj pasiran paradižnik, sol, poper, baziliko in origano. Zmanjšaj ogenj in kuhaj pokrito približno 30 minut, občasno premešaj.

S to klasično bolognese omako postane vsak obrok praznik. Če imaš rad/a omake, preveri še moje druge recepte za omake. In ne pozabi - po dobrem obroku vedno paše sladica - in trenutno priporočam vanilijeve mafine. Upam, da ti bo ta recept v pomoč in da bo tvoja omaka napolnila dom z mediteranskimi aromami. Če iščeš še kakšen recept za kosilo ali večerjo, kar prebrskaj med objavami ali pa mi sledi na Instagramu za dnevno dozo inspiracije. Pa dober tek!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje45 min
Skupaj1h

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 2 žliciolivno olje
  • 1 kosčebula
  • 2 strokačesen
  • 1 koskorenček
  • 500 gmleta govedina
  • 800 gpasiran paradižnik
  • 1 čajna žličkasol
  • 0.5 čajne žličkemleti poper
  • 1 čajna žličkasuha bazilika
  • 1 čajna žličkasuhi origano