Recept: Domača čili omaka - Pikantna in popolna za vsako jed
Ste ljubitelj/ica pikantnih okusov? Pripravila sem vam recept za domačo čili omako, ki bo začinila vsako vašo jed. Priprava je preprosta in primerna za vsakogar, ki si želi dodati malo začimbe v svoj krožnik. Ta omaka je odlična izbira za peko na žaru, mehiške jedi ali karkoli, kar potrebuje pikanten pridih. Spodaj najdeš natančne korake in nasvete za varno delo s čiliji.
Sestavine
- 250 gsvežih čilijev
- 3 strokičesna
- 200 mljabolčnega kisa
- 1 čajna žličkasoli
- 2 žlicirjavega sladkorja
- 1 čajna žličkamlete paprike
- 1 čajna žličkamlete kumine
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min
Priprava
- Čilije operi, odstrani peclje in nareži na kose. Uporabi rokavice za zaščito kože.
- V ponvi na srednjem ognju popraži česen, čilije, sol, kumino in mleto papriko, da zadiši.
- Prilij jabolčni kis, dodaj rjavi sladkor, zavri, nato kuhaj približno 20 minut, da se zgosti.
- Omako zmelji v gladko teksturo in precedi skozi fino cedilo. Ohladi in shrani v hladilniku.
Domača čili omaka je pripravljena! Uporabi jo kot prilogo ali začimbo in dodaj svojim jedem pravo pikantno piko na i. Hvala, da si prebral/a recept in vabljena/-en, da preizkusiš tudi ostale recepte na mojem spletnem mestu. Srečno pri kuhanju!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…