Recept: Domača čili omaka - Pikantna in popolna za vsako jed

Ste ljubitelj/ica pikantnih okusov? Pripravila sem vam recept za domačo čili omako, ki bo začinila vsako vašo jed. Priprava je preprosta in primerna za vsakogar, ki si želi dodati malo začimbe v svoj krožnik. Ta omaka je odlična izbira za peko na žaru, mehiške jedi ali karkoli, kar potrebuje pikanten pridih. Spodaj najdeš natančne korake in nasvete za varno delo s čiliji.

Sestavine

  • 250 gsvežih čilijev
  • 3 strokičesna
  • 200 mljabolčnega kisa
  • 1 čajna žličkasoli
  • 2 žlicirjavega sladkorja
  • 1 čajna žličkamlete paprike
  • 1 čajna žličkamlete kumine

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Priprava

  1. Čilije operi, odstrani peclje in nareži na kose. Uporabi rokavice za zaščito kože.
  2. V ponvi na srednjem ognju popraži česen, čilije, sol, kumino in mleto papriko, da zadiši.
  3. Prilij jabolčni kis, dodaj rjavi sladkor, zavri, nato kuhaj približno 20 minut, da se zgosti.
  4. Omako zmelji v gladko teksturo in precedi skozi fino cedilo. Ohladi in shrani v hladilniku.

Domača čili omaka je pripravljena! Uporabi jo kot prilogo ali začimbo in dodaj svojim jedem pravo pikantno piko na i. Hvala, da si prebral/a recept in vabljena/-en, da preizkusiš tudi ostale recepte na mojem spletnem mestu. Srečno pri kuhanju!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje25 min
Skupaj35 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

16

Sestavine

  • 250 gsvežih čilijev
  • 3 strokičesna
  • 200 mljabolčnega kisa
  • 1 čajna žličkasoli
  • 2 žlicirjavega sladkorja
  • 1 čajna žličkamlete paprike
  • 1 čajna žličkamlete kumine