Domača paradižnikova mezga - Bogat okus poletja v kozarčku
Paradižnikova mezga je osnova mnogih okusnih jedi in danes ti predstavljam kako jo pripravim doma. Uporabljam jo za testenine, pizze in številne omake. Recept je enostaven, z malo truda pa lahko ustvariš okusno in naravno mezgo, brez dodatnih konzervansov. Za svilnato teksturo lahko mezgo po kuhanju pretlačiš skozi sito, kozarčke pa nujno steriliziraj za daljšo obstojnost.
Sestavine
- 1000 gsvežih paradižnikov
- 2 žliciolivnega olja
- 1 čebula
- 3 strokičesna
- 1 žlicasladkorja
- 1 žličkasoli
- 1 žličkasveže mletega popra
- 1 žličkabazilike (sveže ali suhe)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava15 min
Kuhanje40 min
Skupaj55 min
Priprava
- Paradižnike operi, prereži na pol, odstrani semena in nareži na kose.
- Na olju postekleni sesekljano čebulo, dodaj strt česen in na kratko prepraži.
- Dodaj paradižnik, sladkor, sol in poper. Kuhaj približno 30 minut, občasno premešaj.
- Primešaj baziliko in kuhaj še 10 minut.
- Mezgo s paličnim mešalnikom zmelji do gladkega, vročo napolni v sterilizirane kozarčke in jih obrni na pokrov, da se ohladijo.
Paradižnikova mezga, narejena z ljubeznijo in najboljšimi sestavinami, je vedno prava izbira. Upam, da ti bo recept v pomoč pri tvojih kulinaričnih ustvarjanjih! Ne pozabi raziskati tudi drugih receptov na moji spletni strani in srečno kuhanje!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…