Domača paradižnikova mezga - Bogat okus poletja v kozarčku

Paradižnikova mezga je osnova mnogih okusnih jedi in danes ti predstavljam kako jo pripravim doma. Uporabljam jo za testenine, pizze in številne omake. Recept je enostaven, z malo truda pa lahko ustvariš okusno in naravno mezgo, brez dodatnih konzervansov. Za svilnato teksturo lahko mezgo po kuhanju pretlačiš skozi sito, kozarčke pa nujno steriliziraj za daljšo obstojnost.

Sestavine

  • 1000 gsvežih paradižnikov
  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 čebula
  • 3 strokičesna
  • 1 žlicasladkorja
  • 1 žličkasoli
  • 1 žličkasveže mletega popra
  • 1 žličkabazilike (sveže ali suhe)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje40 min
Skupaj55 min

Priprava

  1. Paradižnike operi, prereži na pol, odstrani semena in nareži na kose.
  2. Na olju postekleni sesekljano čebulo, dodaj strt česen in na kratko prepraži.
  3. Dodaj paradižnik, sladkor, sol in poper. Kuhaj približno 30 minut, občasno premešaj.
  4. Primešaj baziliko in kuhaj še 10 minut.
  5. Mezgo s paličnim mešalnikom zmelji do gladkega, vročo napolni v sterilizirane kozarčke in jih obrni na pokrov, da se ohladijo.

Paradižnikova mezga, narejena z ljubeznijo in najboljšimi sestavinami, je vedno prava izbira. Upam, da ti bo recept v pomoč pri tvojih kulinaričnih ustvarjanjih! Ne pozabi raziskati tudi drugih receptov na moji spletni strani in srečno kuhanje!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava15 min
Kuhanje40 min
Skupaj55 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 1000 gsvežih paradižnikov
  • 2 žliciolivnega olja
  • 1 čebula
  • 3 strokičesna
  • 1 žlicasladkorja
  • 1 žličkasoli
  • 1 žličkasveže mletega popra
  • 1 žličkabazilike (sveže ali suhe)