Testenine z gobovo omako: Kremasta poslastica za vsak dan

Obožuješ testenine? Predstavljam ti recept za testenine z gobovo omako, ki izstopajo s svojo kremnostjo in okusom. Ta jed je perfektna izbira tako za hitro kosilo med tednom, kot za razkošno nedeljsko večerjo. Preprosto za pripraviti in absolutno slastno!

Sestavine

  • 400 gtestenine
  • 250 gsveže gobe, narezane
  • 1 kosčebula, nasekljana
  • 2 strokačesen, nasekljan
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 50 mlbelo vino
  • 1 žlicamaslo
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkesveže mleti črni poper
  • 1 žlicapeteršilj, nasekljan (za okras)

Težavnost

enostavno

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Priprava

  1. Očisti in nareži gobe; nasekljaj čebulo in česen. V loncu zavri vodo in skuhaj testenine al dente.
  2. Na maslu prepraži čebulo do zlato rjave, dodaj gobe in praži, da izpustijo vodo in se rahlo obarvajo.
  3. Dodaj česen, sol in poper ter praži še minuto.
  4. Zalij z belim vinom in pusti, da alkohol izhlapi. Vmešaj smetano in kuhaj, da se omaka zgosti.
  5. V omako dodaj odcejene testenine, premešaj in takoj postrezi, potreseno s peteršiljem.

Testenine z gobovo omako so odličen primer, kako enostavne sestavine združiti v bogato in gurmansko jed. Upam, da ti bo recept všeč in da se boš še vrnil/a po več slastnih receptov!

Ocene in mnenja

Ni ocen
Nalagam ocene…

Čas priprave

Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min

Težavnost

enostavno

Število porcij

4

Sestavine

  • 400 gtestenine
  • 250 gsveže gobe, narezane
  • 1 kosčebula, nasekljana
  • 2 strokačesen, nasekljan
  • 250 mlsmetana za kuhanje
  • 50 mlbelo vino
  • 1 žlicamaslo
  • 0.5 žličkesol
  • 0.25 žličkesveže mleti črni poper
  • 1 žlicapeteršilj, nasekljan (za okras)