Testenine z gobovo omako: Kremasta poslastica za vsak dan
Obožuješ testenine? Predstavljam ti recept za testenine z gobovo omako, ki izstopajo s svojo kremnostjo in okusom. Ta jed je perfektna izbira tako za hitro kosilo med tednom, kot za razkošno nedeljsko večerjo. Preprosto za pripraviti in absolutno slastno!
Sestavine
- 400 gtestenine
- 250 gsveže gobe, narezane
- 1 kosčebula, nasekljana
- 2 strokačesen, nasekljan
- 250 mlsmetana za kuhanje
- 50 mlbelo vino
- 1 žlicamaslo
- 0.5 žličkesol
- 0.25 žličkesveže mleti črni poper
- 1 žlicapeteršilj, nasekljan (za okras)
Težavnost
enostavnoČas priprave
Priprava10 min
Kuhanje20 min
Skupaj30 min
Priprava
- Očisti in nareži gobe; nasekljaj čebulo in česen. V loncu zavri vodo in skuhaj testenine al dente.
- Na maslu prepraži čebulo do zlato rjave, dodaj gobe in praži, da izpustijo vodo in se rahlo obarvajo.
- Dodaj česen, sol in poper ter praži še minuto.
- Zalij z belim vinom in pusti, da alkohol izhlapi. Vmešaj smetano in kuhaj, da se omaka zgosti.
- V omako dodaj odcejene testenine, premešaj in takoj postrezi, potreseno s peteršiljem.
Testenine z gobovo omako so odličen primer, kako enostavne sestavine združiti v bogato in gurmansko jed. Upam, da ti bo recept všeč in da se boš še vrnil/a po več slastnih receptov!
Ocene in mnenja
Ni ocen
Nalagam ocene…